YUMURTA KAPAMA NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Hafta sonu kahvaltıları sizin evde de mutlaka önemlidir.Hele pazar kahvaltıları bütün ailenin bir arada olduğu ,bazı zamanlar sevdiğiniz insanlarla yapılan , uzunn ve neşeli kahvaltılar bütün haftanın yorgunluğunu alır götürür.

    Bu güzel kahvaltı masalarını süsleyecek yiyecekleri özenle hazırlarız ve değişik sunumlar yapmak isteriz.Yumurta da kahvaltının olmazsa olmazı değil midir?Farklı bir sunumla haşlanmış yumurtayı hem görsel olarak hem de daha lezzetli hale getirmek ,bence iyi bir fikir....Yumurta kapamadan bahsediyorum.Sade haşlanmış yumurtadan hoşlanmayan çok insan tanıyorum.Böyle olunca, onlar için de güzel bir alternatif olabilir bu tarif.

      Kişi sayısına göre yumurtayı artırabilirsiniz.Bir de ben tereyağı bilerek az kullandım.Ama aslında bol tereyağlı olması gerekiyor.Ekmeğinizi batıracak kadar kullanırsanız daha çok tadını alırsınız emin olun ;)



YUMURTA KAPAMA







MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • tereyağ
  • tuz,pulbiber,karabiber,kekik










YAPILIŞI
  • Yumurtalar haşlanıp ,soyulur.
  • Tavada tereyağ iyice eritilir.
  • İkiye kesilen yumurtalar tavaya eklenir.
  • Her iki tarafı da ısınan tereyağı içinde tutulur.
  • Tuz ve baharatları ilave edilir.
  • Sıcak servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe