AŞURE NASIL YAPILIR

Merhaba;
 Muharrem ayının, bütün islam alemine ve ülkemize ,bolluk ,bereket ,sevgi,dostluk ,barış getirmesini tüm kalbimle diliyorum.
  Bilindiği gibi;   Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür.Kuran_ı kerimde, kıymet verilen 4 aydan birisi olan muharrem ayında yapılması gereken ibadetler ve dualar vardır.Onları yapmak büyük sevaplar kazandırır.Bir de aşure yapmak geleneksel bir rituel olmuştur.  Aşure deyince bolluk, bereket aklımıza gelir.Ayrıca  komşuluk ilişkilerini pekiştirmek,paylaşımı artırmak için de tatlı bir vesiledir.Bu zamana kadar yapamamış olanlar için tarifi veriyorum.Yapılışı korkulduğu kadar zor değil.


AŞURE







MALZEMELER



SÜSLEMEK İÇİN



YAPILIŞI


  • Akşamdan buğday,fasulye,nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
  • Fasulye ve nohut pişirilir,süzülür,bekletilir.
  • Ayıklanan kuru üzüm, kayısı,incir de ayrı ayrı hafif pişirilir.
  • Düdüklüye buğday,yıkanmış pirinç,portakal kabuğu rendesi.tarçın ve karanfil konur.Ağır ateşte pişirilir.
  • Sonra nohut ve fasulye eklenir.Biraz kaynatılır.
  • Şekeri üzümü,doğranmış kayısı ilave edilip, karıştırılır..Dibi çabuk tutacağı için karıştırmak önemli.Malzemeler şekeri çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam ediLİR.
  • Şekerini kontrol edip ekleyebilirsiniz.
  • Rengini beyaz isteyen biraz süt ekleyebilir.
  • Küp kesilen incirler kaselere pay edilir(.Rengini karattığı için tencereye koymuyoruz).Üzerine aşureyi koyup, istediğimiz şekilde süslüyoruz.
  • Arzu ederseniz meyvelerle biraz daha pişirilebilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN .


7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.
    sağlıkla tüketin bolluk bereketiniz çok olsun.
    Ben de kalkışacağım ya bakalım ne ara))

    YanıtlaSil
  2. herkes seviyor genelde ama ben sevemedim bu aşureyi :-((

    YanıtlaSil
  3. Of yeme de yayında yat :))) ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş çok severim elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim tatlı aşuredir, ellerinize sağlık çok güzel hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık... afiyetle tüketin.. sevgiler..

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe