YEŞİL MERCİMEKLİ KÖY ÇORBASI NASIL YAPILIR

Havalar soğuyunca veya hasta olduğumuzda, ilk aklımıza gelen çorbalar oluyor.Biz halk olarak çorbaları daha bir seviyoruz herhalde ...Yada çok güzel  ve lezzetli  çorbalarımız olduğundandır.Kim bilir :)Yeşil mercimek çok faydalı bakliyat.Onun için ;çok sık tüketmekte fayda var bence ...

YEŞİL MERCİMEKLİ KÖY ÇORBASI


MALZEMELER

  • 1 Su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte (eğer yoksa kuskus koyabilirsiniz)
  • 50 gr kıyma
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,isteğe bağlı pul biber

YAPILIŞI

  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ konur.Üzerine küp doğranan soğanlar eklenir.Kavrulur.
  • Kıyma konur ,malzemeler karıştırılarak kavrulur.
  • Salçası tuzu eklendikten sonra yıkanan mercimekler konur.
  • Üzerine su varsa et suyu, konup yeşil  mercimekler  hafif   pişirilir.
  • En son hamurlar atılır.
  • Hamurlar yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişirilir.
  • Ayrı bir tavada tereyağ ve nane yapılır,çorbanın üzerine gezdirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER :


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe