TAVADA PRATİK SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Çay demleninceye kadar hazır olacak bir börek tarifi ister misiniz?Hem de tava da...hem de su böreği lezzetinde...hem de pratik...İlginizi çekti değil mi? İnanın tek yufka ile bir orta boy tava börek oldu.Tabii ki siz ölçüleri çoğaltabilirsiniz.

   Su böreği dedim ya.Gerçekten su ile yapılıyor.Sizi şaşırtmasın ama ,böreği sardıktan sonra üzerine su dökülüyor.Yok yok merak etmeyin hamur olmuyor.Aksine su böreğine yakın bir tat çıkıyor otaya.Üstelik çok çok pratik ve çabuk...



TAVADA SU BÖREĞİ











MALZEMELER
  • 125 gram tereyağ 
  • 2 adet yufka
  • 1 yumurta
  • İstenilen peynir 
  • Maydanoz
  • tavayı yağlamak için 2 tatlı kaşığı tereyağ veya sıvı yağ







YAPILIŞI
  • Tereyağ tavada eritilir.Ilınınca içine yumurta kırılıp çırpılır.
  • Bir yufka tezgaha yayılır.Her tarafı yağlanır.2 ye bölünür.
  • Peynir maydanoz karışımı yufkanın uzun tarafına konur ve rulo şeklinde yapılır.
  • Tavanın ortasından başlayarak  gül böreği şeklinde sarılır.
  • Diğer 2 yufka da  aynı şekilde hazırlanır.Ortada ki yufkanın etrafına sarılır.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edilip 5 dakika bekletilir.
  • Daha sonra tavada ki su dikkatlice süzülür.
  • Tava ocağa alınıp ısınınca tereyağ parça parça kenarlardan aktarılır.
  • Altı  kızarınca bir tabak veya kapakla ters çevrilir.
  • Kalan tereyağ tavaya konur.
  • Hafif sallayarak böreğin diğer yüzünün  de kızarması sağlanır.
  • Ilık servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.












0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe