ELMALI BADEMLİ KURABİYE NASIL YAPILIR


Merhabalar;

   Sevgili yemek dostları...En en klasik kurabiye hangisidir diye sorsam ne cevap verirdiniz;)İsterseniz ben sizin sesiniz olayım;)Veee sıkı durun söylüyorum...ELMALI KURABİYE diyorum.

   Ama haksız mıyım.Her zaman ,her mevsim en çok yapılan .en çok bilinen.en çok sevilen kurabiyesi değil midir?Hatta hala,  pastahane vitrinlerinin en önünde yine elmalı kurabiye bulunuyor.Gerçekten ben de çok seviyorum.Hele taze taze yemenin tadına doyum olmuyor.

   İşte bu kurabiyenin ,bir kötülüğü ertesi güne kaldığında ,içi elmalı olduğu için çabuk yumuşuyor.O yüzden pudra şekerini yiyeceğiniz kadar kurabiyenin üzerine serpin.Kalan kurabiyeler de yiyeceğiniz zaman biraz fırınlayıp tazeleyebilirsiniz.Bu da size ufak bir ip ucu olsun.















ELMALI BADEMLİ KURABİYE





MALZEMELER

  • 125 gram yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3-4 çay bardağı kadar )
  • Üzeri için pudra şekeri ve badem
ELMALI İÇ
  • 3 adet elma
  •  2 yemek kaşığı şeker
  • tarçın
  • kırılmış ceviz içi








YAPILIŞI
  • Elmalar soyulup ,rendelenir.
  • Bir tavada şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Üzerine tarçın ve kırılmış ceviz edilip soğutulur.
  • Yumurta ,şeker ve tereyağ karıştırma kabında bir çırpıcı ile karıştırılır.
  • Sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Dikkatli bir şekilde un konularak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  • 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  • Hamur streç film arasında  merdane ile  açılır.
  • Ağzı büyük bir su bardağı ile kesilir.Elmalı harç konularak uçları kapatılır.
  • Bir çatalla kenarları bastırılır.
  • Üzerlerine kıyılmış badem yapışrılır.
  • 180 derecede ısınmış fırında altı hafif kızarıp üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Ilıkken üzerine pudra şekeri serpilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


4 yorum:

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe