GAVURDAĞI SALATASI NASIL YAPILIR

Selamlar;
   Benim gibi ;salatasız yapamam diyenlerden misiniz ?Sofralarım da mutlaka salata yaparım.Salatasız bir sofra düşünemiyorum.Sağlık açısında da çok önemli.Bol lif içerdiği için ;diyetlerinde en baş köşesinde her zaman salata vardır. Diyetlerde salataları sınırsız yiyebiliriz ama nasıl ?Tabii ki çok az yağlı ,hatta yağsız.Sınırsız limon veya sirke ile tatlandırarak.Bu salata da bütün bunları unutalım ve salatanın tadına varalım.
  Gaziantep mutfağına ait olan Gavurdağı salatasının en önemli özelliği malzemelerinin,çok küçük hatta tavla zarı küçüklüğünde doğranıyor olması.İçine konan ceviz ile lezzeti katmerleniyor.


GAVURDAĞI SALATASI



MALZEMELER
  • 4 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet çarliston biber veya 2 adet sivri biber
  • 1 orta boy kuru soğan veya kırmızı soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Kırılmış ceviz
  • tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarıım çay bardağı nar ekşisi




YAPILIŞI
  • Salatalıkların kabuğu soyulur.
  • Domates ,salatalık,biber ve kuru soğan minik tavla zarı büyüklüğünde doğranır.
  • Maydanozlar da doğranır.
  • Kırılmış cevizler eklenir.
  • Tuzu,nar ekşisi ve zeytinyağı konur.
  • Servis tabağına alınıp .cevizle süslenir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe