PORTAKAL REÇELİ NASIL YAPILIR

Merhaba;
   Allah'ın bize verdiği nimetler hepsi birbirinden değerli.Kış meyvelerinin en güzeli ve en vitaminlisi " portakal .Pastalara ,kurabiyelere hatta kremalara bile ne kadar yakışır.Mevsimi geçmeden, mis gibi portakal kokusunun bütün  evi kapladığı PORTAKAL REÇELİ  yapmaya ne dersiniz.Kahvaltı masalarınızı şenlendireceğine hiç kuşkunuz olmasın.Yapılışı çok zor değil.Yapmayan varsa mutlaka deneyin diyorum.


PORTAKAL REÇELİ



MALZEMELER

  • 4 adet portakal 
  • 6 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 8_10 adet karanfil

YAPILIŞI

  • Portakallar rendenin en ince tarafı ile rendelenir.
  • kaynayan suya atılır 3_4 dakika sonra çıkarılır.
  • İlk su dökülür.2.kere kaynayan suda haşlanıp, portakal kabuğunun acı suyu çıkarılır.
  • Soğuyunca küp şeklinde doğranır.
  • Tencereye bir kat şeker ,bir kat portakal yerleştirilir.
  • Aralara karanfil konur.
  • 1 su bardağı portakal suyu  ve 1 çay bardağı su eklenir.
  • Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca limon tuzu ve tereyağ eklenir.
  • Üzerindeki köpükler alınır.
  • Kıvamına anlamak için;küçük bir tabağa alınan reçel soğutulur.
  • Tabakta kıvam almışsa, olmuş demektir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

BENZER TARİFLER :

1 yorum:

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe