SOĞAN HALKASI KIZARTMASI NASIL YAPILIR



  Merhaba ;sevgili dostlar.
Epey uzun zamandır tarif yazamıyorum.Ama bilgisayarıma kavuştum,bundan sonra daha düzenli sizlerle birlikte olmaya çalışacağım İnşaAllah .Bu gün instagramda paylaştığım soğan halkası tarifi vereceğim.Gerçekten çok nefis bir tat.Et ,tavuk,köfte yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.



SOĞAN HALKASI



MALZEMELER
  • 2 adet büyük beyaz soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı galeta unu 
  • kızartma un
  • yarım tatlı kaşığı kabartma tozu


YAPILIŞI
  • Soğanlar  1cm kalınlığında halka halka kesilir.Tek tek ayrılır.
  • Hamur için ;yumurta,un,tuz,ve süt ile karışım yapılır.Karışımın yoğun  fakat akıcı olması gerekiyor.
  • Bir tabağa mısır nişastası, bir  tabağa galeta unu konur.
  • Soğanlar önce,nişastaya sonra hazırladığımız karışıma,daha sonra galeta ununa bulanır.
  • Bol kızgın yağda kızartılır.
  • Kağıt peçetenin üstünde biraz bekletilir.
  • Sıcak sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

BENZER TARİFLER;

1 yorum:

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe