YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI NASIL YAPILIR

Merhaba;
    Nasılsınız sevgili arkadaşlarım?Yazın hayat ne kadar dağınık oluyor değil mi?Çok düzen olamıyor.Ya çocuklar evde oluyor.Veya tatil telaşı.Ya da gelen gi den misafirler.
    İşleri hiç bitmeyen yazlıkları  hiç söylemiyorum bile...İşler orada hiç bitmez değil mi?Ya yemek derdi..Yazın az yemek yenmesi gerekiyor diyen uzmanların inadına ,sanki daha mı çok yemek yeniyor acaba ;)siz ne dersiniz ?
    Kahvaltılar da  daha özenli,uzun ve çeşitli oluyor.Geç kalkıldığı için...Ben de bugün çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti Yumurtalı ekmek kızartması  tarifi vereceğim.Hem çok lezzetli ,hem de bayat ekmekleri ziyan etmemenin güzel bir yolu..

YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI
MALZEMELER



  • 3 Adet yumurta 
  • 1 ekmek
  • 2 kaşık un
  • yarım çay bardağı süt veya  su
  • bir tutam tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI

  • Yumurtalar büyük bir kasede çırpılır.
  • İçine un konur.Karıştırılır.Tuzu eklenir.
  • Kek kıvamı olacak şekilde suyu eklenir.Topak olmayacak şekilde karıştırılır.
  • Dilimlenen ekmekler,bu sosa bulanır.
  • Sıvı yağ , bir tavaya konur.Yağ ısınınca ekmekler  konur.
  • Her iki tarafı da kızarınca Bir havlu peçetenin üzerine alınır.
  • Ilık servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER



 

4 yorum:

  1. kahvaltıda en sevdiğimdir :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sverim kahvaltıya çok yakışır

    YanıtlaSil
  3. Ne çok yapardım.. Epeydir yapmamışım... Hafta sonu masamıza hazırlayacağım tarifinizi. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. çok severiz ,
    nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe