PATLICANLI GÜL BÖREK NASIL YAPILIR



Merhaba;

    Hani denizden babam çıksa yerim diyenler ve patlıcanın her türlüsünü yerim diyenler arasında büyük bir birincilik yarışı var gibi geliyor bana.Benim oğlu hariç ,patlıcanı ve yemeklerini sevmeyen pek yok.Ama hatırlarsanız,ajvar sos, patlıcanlı ama bir tek onu seviyor diyebilirim.Bu seferde patlıcanın böreğini yapayım dedim.İnanın abartmıyorum,yiyenler bayıldı.

    Açma yufka ile eminim daha lezzetli olur.Fakat dediğim gibi pratik tarifler vermeye çalışıyorum ki çalışan,vakti az hanımlara fikir verebileyim.Tabii hazır yufka alırken kapalı paketlerde olanları kastetmiyorum.Onlar çok kalın oluyor.Eğer imkanınız varsa yufkacılardan ince açılmış yufka alırsanız daha güzel ve lezzetli börekleriniz olur.Bİr de ben hep şunu söylüyorum.Özellikle hazır yufka böreklerinde...Nacizane lütfen sıcak ikram edin.O zaman yiyenler tadını daha iyi alıyor ve siz de daha çok övgü alıyorsunuz ;)


PATLICANLI GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER

  • 3 adet hazır yufka
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı su
PATLICANLI İÇ
  • 4 adet patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz




YAPILIŞI
  • Patlıcanlar alacalı soyulur,dörde bölünerek küçük küpler halinde doğranır.
  • Tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
  • Bu arada bir tencereye ,tereyağ ve sıvı yağ konur.
  • Soğanlar piyaz şeklinde doğranır.Kavurulur.
  • Biberlerin tohumları temizlenip küp şeklinde kesilir.Soğanların üzerine eklenip kavrulur.
  • Patlıcanlar süzülüp,yıkandıktan sonra tencereye katılır.
  • Tuz eklenir.Bütün malzemeler birlikte karıştırılır.
  • En son kabukları soyulup küp doğranmış domates eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Su ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır.
  • Bir yufka serilip,yağlı karışım ile her tarafı yağlanır.
  • Yufkanın büyüklüğüne göre ,üçgen olacak şekilde 4'e veya 8'e bölünür.
  • İç malzeme sulu ise suyu süzdürülür.
  • Üçgenlerin uzun tarafına iç malzeme konularak rulo şeklinde sarılır.
  • Kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.
  • Böreklerin üzerine sos artarsa ondan yada sadece sıvı yağ sürülür.
  • 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


6 yorum:

  1. Nefis bu tarifi denemem lazım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim.Patlıcanlı lezzetleri seviyorsanız :)

      Sil
  2. ya sen valla harikasın yaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Patlıcanın her çeşidini çok severim =). Bu börekler nefis duruyor elimi uzatup alasım geldi Hacer hanım ellerimize sağlık =). Sevgi ve selamlarımla.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel öyle hissettiyseniz.Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe