ARMUTLU KAKAOLU KEK NASIL YAPILIR



Merhaba;

   Nefis mi nefis bir kek isteyenler buyursun.Biliyorum keki,özellikle fırından yeni çıkmış keki sevdiğimi sağır sultan bile duydu.Ama bir kere daha söyleyeyim dedim.Sade olur,meyveli olur,haşhaşlı olur.Hele limonlu ya da portakallı olursa hiç dayanamam.

   Bu sefer farklı bir kek yaptım.Kakaolu ve armutlu...Artık her mevsim armut bulabiliyoruz.Yalnız çok olgun ve yumuşak olmaması gerekiyor.O kadar.Görüntü olarak da şık bir görüntüsü var.Misafirlerinizin ya da yiyenlerin tadı damağında kalacak inanın bana....



ARMUTLU KAKAOLU KEK




MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  •  Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet armut 






YAPILIŞI

  • 3 yumurta ve toz şeker çırpma kabında krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ ve süt eklenip karıştırılır.
  • Elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve kakao ile kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamur boşaltılır.
  • Yıkanmış ve dilimlenmiş armutlar düzgün şekilde hamurun üzerine dizilir.
  • 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.




2 yorum:

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe