ST.SENATOR STEAK HOUSE TADIM ETKİNLİĞİ



Merhabalar;

   Çok genç ve başarılı şef Elif Çıtak 'ın daveti ile  Lüleburgaz'da bulunan ST Senator Steak House Restaurant 'ın lezzetlerini tatmak için ,Lüleburgaz'a gittik.Çok eğlenceli bir yolculuk sonrasında,kocaman ve bakımlı bir bahçesi olan mekana ulaştık.

    10 yaşından beri bu mesleğe gönül veren şef  Özhan Us Türkiye de bir çok önemli restaurant ve mekanlarda üst düzey görevlerde çalışmış.

    En son ,Topçu Peynirlerinin sahibi Selim Topçu @slmtopcu ile Trakya 'da ki yemek kültürünü geliştirmek amacıyla yola çıkmışlar.Ve bu mekanı açmaya karar vermişler.1,5 yıldır hizmet veren mekanın en büyük hedefi, steak house ve Türk mutfağını birleştirip.damak tadını hafifleterek insanlara güzel steak tattırmak .


ST SENATÖR STEAK HOUSE RESTAURANT TADIM ETKİNLİĞİ



    Tüm dünyanın kabul ettiği az ve orta pişmiş et konusunda , diğer mekan ve çalışanları da bu konuda bilinçlendirerek ,Trakya bölgesini  doğru steak  kültürüne  yönlendirmek istiyorlar.Bu konuda oldukça ilerleme sağlamışlar.





    Biraz mekandan bahsettikten sonra tadımını yaptığımız lezzetlere geçmek istiyorum.500 kişilik kapasiteli ST Senatör Restaurant 'ın bahçesi çok büyük ,bakımlı ve güzel.Otopark bulunan mekan da çocuklar da unutulmamış.Hem içeride hem dışarıda çocuk parkı ile çocuklu ailelerin rahatlığı düşünülmüş.
















     Alkol servisi olan mekan, 15 günde bir "Taverna Geceleri "ile eğlenmek isteyenlerin de gönlünü fethetmiş.







      İsterseniz ,kendi üretimleri  olan peynirlerle serpme kahvaltı da yapabilirsiniz .



    Mekanın işletmeciliğini ve aynı zamanda mutfak şefliğini de yapan Chef Özhan Us ve ekibi sunumlarıyla önce göze sonra damağa hitap etmeyi başarıyorlar.Tadıma ilk olarak ;














   Tadıma ilk olarak "KUZU KULAĞI ÜZERİNDE BACONBONN" ile başladık.Harika bir sunumla gelen,antrikottan yapılmış füme  bonbon içinde cevizli ve fesleğenli peynir , marine edilmiş avakadoya sarılmış.Yanında hardallı ve şalgamlı bir sos ile servis edilmiş bu harika lezzete bayıldık.





İkinci yemek "RİCOTTO DOLGULU RAVİOLLİ EŞLİĞİNDE KABAK DOLMASI ise bildiğimiz kabak dolmalarından daha lezzetli ve gösterişliydi.




Arkadan gelen "AHUDUDULU PANCARLI SORBE "nin amacı bizi şaşırttı.Özellikle üst düzey menülerin servis edildiği sofralarda; arka arkaya farklı lezzetlerin tadımı yapıldıktan sonra ,mideyi ve damağı temizleyip  onları ana yemeğe hazırlıyormuş.Bizim çok ilgimizi çekti.Sizce de öyle değil mi?





   Ana yemek ise;adını mekandan alan  "İSTİRİDYE MANTARI VE ENGİNAR PÜRESİ EŞLİĞİNDE FİLE CHATEAU SENATÖR GURME KEBAP" ile Türk mutfağının ve steak house kültürünün nefis birleşimini tatmış olduk.








   Tabii ki tatlısız bir yemek düşünülemez.Günün tatlısı "TAHİNLİ HAYRABOLU TATLISI VE KURU MEYVELİ VANİLYALI PARFE"damaklarda ki lezzet yolculuğumuz sona erdi.







   
     Bizim çok keyifli bir gün geçirmemizi vesile olan sevgili Elif Çıtak şefe @chefelifcitak ,bu lezzetlerle gözlerimizi ve damaklarımızı şenlendiren Şef Özhan Us 'a @chef_ozhan_us ve ekibine çok teşekkürler.

















 Adres:Yıldırım Mahallesi
           Pınarhisar Yolu 1.km Lüleburgaz
   Tel   :0288 4175939
 

 






























3 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir gün olmuş.Sunumlara bayıldım...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı olmuş ellerine sağlık

    -Mayalimutfak

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe