AHUDUDULU LİMONLU KEK NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

    Nefis bir kek tarifim var.Bolca ekşili ,bir o kadar da hafif tam yaz akşamlarına uygun bir kek. Üzerine de  bir top dondurma kondurursanız  ile damaklarınız bayram edecek.Hele benim gibi kek severseniz...Bunu mutlaka denemelisiniz.




AHUDUDULU LİMONLU KEK


MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kase ahududu








YAPILIŞI
  • Bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır.
  • Şeker eklenir krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Süt,sıvıyağ,limon suyu,limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu ile kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba veya herhangi bir kek kalıbına dökülür.
  • Ahududular kekin üzerine serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe