27. HAYRABOLU AYÇİÇEK FESTİVALİ


Merhabaa...

   Geçtiğimiz hafta sonu ;10 parmağında 1 marifet şef ELİF ÇITAK daveti ile 27.Ayçiçek festivaline katılmak için gayet uyumlu blogger arkadaşlarımla Hayrabolu ' ya adeta çıkartma yaptık desem pek yanlış olmaz.Sevgili  Elif Çıtak 'ın her daveti benim için çok önemli...O yüzden yazlıkta olmama rağmen ,Elif Şefin bu davetini kırmak istemedim.Biliyorum ki yine güzel bir işe imza atacaktı.


27. HAYRABOLU AYÇİÇEK FESTİVALİ


   Sabah erken bir saatte evlerimize yakın yerlerden alınarak  yola koyulduk.Dakikası dakikasına Elif Şef tarafından planlanan programda ilk durağımız St .SENATÖR STEAK HAUSE oldu.




  Festivalin detaylarını anlatacağım fakat önce şu harika yöresel yemek görselleriyle baş başa bırakayım.Önce gözü doyurmak lazım ;)























   Sabah erken bir saatte evlerimize yakın yerlerden alınarak  yola koyulduk.Dakikası dakikasına Elif Şef tarafından planlanan programda ilk durağımız St .SENATÖR STEAK HAUSE oldu.St.steak hause 'un  harika bahçesinde anılarımızı kaydettik.Güzel resimler çekindik.Topçu Peynirlerinin kendi üretimleri olan peynirlerinin tadına bir kez daha vardık.Ve tazecik kahvaltılıklarla kahvaltımızı ettik.Elif Korkmazel'de kahvaltıda bize eşlik etti.St.Senatör Steak Hause ,adı üzerinde Steak restoran ....O yüzden mutlaka et çeşitlerini tatmanızı tavsiye ediyorum.15 günde bir taverna geceleri sizin ve yazın keyifli bahçesinde vakit geçirmek de eminim çocuklarınızın çok hoşuna gidecek.













    


   Daha sonra kısa bir yolculuktan sonra Hayrabolu Festival alanına ulaştık.Bizler için hazırlanan günün anlamına uygun ,ayçiçekli bantlarımız da  bereket timsali bu güzel bitkinin,başımızın üzerinde yeri olduğunun kanıtı gibiydi.





Bu yıl 27. düzenlenen festivalde son 2 yıldır ,yöresel yemek yarışması yapılıyor.Ve her sene gelişerek devam edecek olan ;benim de can-ı gönülden desteklediğim,yöresel yemeklerin geleceğe aktarılması açısından çok faydalı bulduğum yarışmanın moderatörlüğünü Şef Elif Çıtak yaptı.Çok kıymetli şeflerin jüri üyeliği yaptığı güzel yarışmada ,farklı lezzetler tatma imkanı bulduk.








    Sunuculuğunu da Elif Korkmazel ve Rüzgar Sünbül Şef 'in yaptığı yarışmada ,ciğer sarmadan,el açması böreklere,mantarlı mantıdan,65 katlı baklavaya,zeytinyağlı kuru dolmadan,yaprak sarmaya,kuru yufka gözlemesinden meşhur Hayrabolu tatlısına ,peksimetten şeker böreğine  kadar bir çok yöresel lezzet görücüye çıktı.2 kategoride yapılan yarışmanın tatlı 1si Şeker böreği ,tuzlu 1si ise ciğer sarma oldu




   Elif Çıtak şefin bizler için hazırladığı güzel kahve fincanlarını da değerli Şef Rafet İnce'nin elinden almak beni ayrıca mutlu etti. Bu güzel anılar için ve Türk Yemeklerini gelecek nesillere aktarmak konusunda büyük önem taşıyan bu yarışmanın Moderatörü olan Şef Elif Çıtak 'a emekleri için ve misafirperverliği için  çok çok teşekkürler.Bu konuda desteğini esirgemeyen Hayrabolu Belediyesi'nin bu davranışı takdir-e şayan...









Vee günün sonunda bu unutulmaz resimler anı olarak hafızalarımızda yerini aldı.Başka etkinlik yazılarımda görüşmek üzere sevgiyle kalın...








 

   

1 yorum:

  1. Yöresel yemekler harika görünüyor.. Her biri birinden nefis.. Gerçekten de göze hitap etti en iyi şekilde..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe