ÇİÇEK MİLFÖYDE ET KAVURMA NASIL YAPILIR

Merhaba;
arkadaşlar bu akşam hızımı alamadım:)Başlamışken bir tane de akşam yemeği, önerisi vermek  istedim.Yemek masalarınızda çiçekler açtırmak isterseniz, doğru adrestesiniz.Üstelik sunumu şık,yapılışı kolay bir et tarifi...


MİLFÖY ÇANAĞINDA ET KAVURMA



MALZEMELER

  • 500 gram yağsız , küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek  kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, karabiber.kekik
  • 5 adet milföy hamuru
  • NOT:Aslında yemek ustaları etin kendi yağından ,ya da kuyruk yağından başka yağ konmaması gerektiğini söylüyorlar ama..Ben biraz hafif olsun istediğim için böyle yaptım.İsteyen kuyruk yağı ile yapabilir.

YAPILIŞI


  • Döküm tencere veya çelik tencereye yağlar konur,  ısıtılır.Kızgın tencereye etler konur.Hızlıca karıştırılarak etin suyu  içine hapsedilir.
  • Etin rengi değişene kadar harlı ateşte kavrulur.
  • Sonra kısık ateşte  pişirmeye devam edilir.
  • Gerekirse sıcak su eklenerek pişirilir
  • İnmesine yakın tuz ve karabiber,kekik eklenir.
  • Diğer tarafta milföy hamurları hafif açılıp,çiçek şeklinde kurabiye kalıpları ile kesilir.
  • Tek bir tepsi içinde ayrı cup kek kalıbını yağlayıp,çiçek milföyleri her bölmeye yerleştirilir.
  • Fırında kızartılır.
  • Kızaran milföylerin içine, pişen et kavurmalar konur.
  • Sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe