Merhaba;
arkadaşlar bu akşam hızımı alamadım:)Başlamışken bir tane de
akşam yemeği, önerisi vermek istedim.Yemek masalarınızda çiçekler açtırmak isterseniz, doğru adrestesiniz.Üstelik sunumu şık,yapılışı kolay bir
et tarifi...
.JPG) |
MİLFÖY ÇANAĞINDA ET KAVURMA
MALZEMELER
- 500 gram yağsız , küçük
doğranmış kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber.kekik
- 5 adet milföy hamuru
- NOT:Aslında yemek ustaları etin
kendi yağından ,ya da kuyruk yağından başka yağ konmaması gerektiğini
söylüyorlar ama..Ben biraz hafif olsun istediğim için böyle yaptım.İsteyen
kuyruk yağı ile yapabilir.
YAPILIŞI
- Döküm tencere veya çelik
tencereye yağlar konur, ısıtılır.Kızgın tencereye etler
konur.Hızlıca karıştırılarak etin suyu içine hapsedilir.
- Etin rengi değişene kadar harlı
ateşte kavrulur.
- Sonra kısık ateşte
pişirmeye devam edilir.
- Gerekirse sıcak su eklenerek
pişirilir
- İnmesine yakın tuz ve
karabiber,kekik eklenir.
- Diğer tarafta milföy hamurları
hafif açılıp,çiçek şeklinde kurabiye kalıpları ile kesilir.
- Tek bir tepsi içinde ayrı cup
kek kalıbını yağlayıp,çiçek milföyleri her bölmeye yerleştirilir.
- Fırında kızartılır.
- Kızaran milföylerin içine,
pişen et kavurmalar konur.
- Sıcak servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
|
0 yorum:
Yorum Gönder