KIYMALI SARAY BÖREĞİ NASIL YAPILIR


Merhaba;
  Beş çaylarımızın ,kahvaltı sofralarımızın ,sahur sofralarımızın ilk yapılması gereken ikramı böreklerdir.Ve bizim maharetli Türk hanımlarımızın bildiği börek çeşidi ise sayılamayacak kadar çoktur.El açması börekler lezzetlidir  tabii ki...ama hem pratik ,hem lezzetli hazır yufka börek tariflerimiz de var.İşte bunlardan birisi ,buyurun tarife...

KIYMALI SARAY BÖREĞİ



MALZEMELER

  • 5 Adet hazır yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 şişe soda
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

iç malzemesi
  • 500 gr kıyma
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çorba kaşığı çam fıstığı
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI

  • 1 adet soğan küp doğranır,sıvı yağda pembeleştirilir.
  • Fıstıklar eklenir.Yakmadan kavrulur.
  • Kıyma ilave edilir.Suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  • Tuz,karabiber,yıkanan kuş üzümleri ,1 çay kaşığı tarçın ile birlikte karıştırılır.
  • Börek harcı için ;süt,soda 1 yumurta,sıvı yağ  bir kasede karıştırılır.
  • Bir yufka açılıp fırça ile sos sürülür.Kıymalı harç yufkaya yayılır.
  • Sigara böreği sarar gibi sarıp.yağlanmış tepsiye spiral şekilde yerleştirilir.
  • Diğer yufkalar da aynı şekilde  hazırlanır.
  • Bütün yufkalar  bitince kalan sosa 1 yumurta kırılır.Böreklerin üzerine sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe