Merhaba;
Beş çaylarımızın ,kahvaltı sofralarımızın ,sahur sofralarımızın ilk yapılması gereken ikramı böreklerdir.Ve bizim maharetli Türk hanımlarımızın bildiği börek çeşidi ise sayılamayacak kadar çoktur.El açması börekler lezzetlidir tabii ki...ama hem pratik ,hem lezzetli hazır yufka börek tariflerimiz de var.İşte bunlardan birisi ,buyurun tarife...
.JPG) |
KIYMALI SARAY BÖREĞİ
MALZEMELER
- 5 Adet hazır yufka
- 1 su bardağı süt
- 1/2 şişe soda
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
iç malzemesi
- 500 gr kıyma
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 Çorba kaşığı çam fıstığı
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
- 1 adet soğan küp doğranır,sıvı
yağda pembeleştirilir.
- Fıstıklar eklenir.Yakmadan
kavrulur.
- Kıyma ilave edilir.Suyunu salıp
çekinceye kadar pişirilir.
- Tuz,karabiber,yıkanan kuş
üzümleri ,1 çay kaşığı tarçın ile birlikte karıştırılır.
- Börek harcı için ;süt,soda 1
yumurta,sıvı yağ bir kasede karıştırılır.
- Bir yufka açılıp fırça ile sos
sürülür.Kıymalı harç yufkaya yayılır.
- Sigara böreği sarar gibi
sarıp.yağlanmış tepsiye spiral şekilde yerleştirilir.
- Diğer yufkalar da aynı şekilde
hazırlanır.
- Bütün yufkalar bitince
kalan sosa 1 yumurta kırılır.Böreklerin üzerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında
kızarana kadar pişirilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
|
0 yorum:
Yorum Gönder