Merhaba;
.JPG) |
LİMONLU HAŞHAŞLI REVANİ
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
ŞERBETİ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1/4 limon
YAPILIŞI
- Öncelikle şerbet için ;şeker ve
su tencereye konur.Eriyinceye kadar karıştırılır.
- Kaynayınca limonu içine
atılır.15 dakika daha kaynatılır.Soğutulur.
- Revani için ;yumurtalar ve
şeker iyice çırpılır.
- Süt ve sıvıyağ
eklenir.Karıştırılır.
- Un,irmik,haşhaş,limon kabuğu
rendesi,kabartma tozu ve vanilya ile hamur hazırlanır.
- Uygun bir kalıba boşaltılır.
- Sıcak fırında pişirilir.
- Soguduktan sonra ,soğuyan
şerbet kekin üzerine dökülür.
- Krem şanti sütle çırpılır.
- Şerbeti çeken revaninin üzerine
düzgünce yayılır.İstediniz gibi süsleyebilirsiniz.
- AFİYET OLSUN.
|
Haşhaşlı çöreği biliriz revanisi de eminim aynı lezzettedir. Tatlı ve buruk, hayat gibi...
YanıtlaSil