LİMONLU HAŞHAŞLI REVANİ NASIL YAPILIR


Merhaba;
 Şerbetli tatlı sevenler , özellikle benim gibi revani sevenler buraya:) revaniyi bir de haşhaşlı ve limonlu denemek ister misiniz? Haşhaş ve limonun aroması ağızda çok güzel bir tat bırakıyor.Lezzetli ve hafif bir tatlı. İşte tarif;


LİMONLU HAŞHAŞLI REVANİ
MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
ŞERBETİ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/4 limon 
YAPILIŞI
  • Öncelikle şerbet için ;şeker ve su tencereye konur.Eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Kaynayınca limonu içine atılır.15 dakika daha kaynatılır.Soğutulur.
  • Revani için ;yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  • Süt ve sıvıyağ eklenir.Karıştırılır.
  • Un,irmik,haşhaş,limon kabuğu rendesi,kabartma tozu ve vanilya ile hamur hazırlanır.
  • Uygun bir kalıba boşaltılır.
  • Sıcak fırında pişirilir.
  • Soguduktan sonra ,soğuyan şerbet kekin üzerine dökülür.
  • Krem şanti sütle çırpılır.
  • Şerbeti çeken revaninin üzerine düzgünce yayılır.İstediniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN.






1 yorum:

  1. Haşhaşlı çöreği biliriz revanisi de eminim aynı lezzettedir. Tatlı ve buruk, hayat gibi...

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe