Size tarifler verirken bazen okuduğum, beğendim güzel yazılar ,şiirler paylaşmak istiyorum.Ama merak etmeyin bunlar çok uzun olmayacak.Tariflere hemen ulaşacaksınız.Bu yazacaklarım alıntıdırUmarım sıkmamışımdır sizi.
PRATİK YUFKA PİZZASI
MALZEMELER
|
YAPILIŞI
- Yumurta ,süt,sıvı yağ,tuz derin
bir kapta karıştırılır.
- İçine didiklenen yufkalar konur
,karıştırılır.
- Katı yağla yağlanan orta
büyüklükte tart kalıbına veya tepsiye dökülür.
- Biraz sulu oluyor .10_15
dakikada çekiyor.
- Fırının alt kısmına yakın koyup
pişirilir.
- Fırından çıkınca üzerine fırça
yardımı ile ketçap sürülür
- Kaşar peyniri rendesi serpilir.
- Üzerine doğranan malzemelere çok
az sıvı yağla karıştırılır
- Kaşar rendesinin üzerine
yayılır.
- Fırının sadece üst kısmına
konur,üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
- Not:Bu hamuru pişmiş halde
dolabınızda bekletebilir,istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.Ölçüleri de
çoğaltabilirsiniz.
- KOLAY GELSİN .AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER:
0 yorum:
Yorum Gönder