FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR NASIL YAPILIR

Yine bir kış sebzesi tarifi ile karşınızdayım.ALLAH'ın bize verdiği nimetlerin hepsi birbirinden faydalı.Ama  çocuklara ,bazı sebzeleri yedirmek zor oluyor.Karnabahar da bunlardan biri galiba...Biraz lezzet değişiklikleri ile bütün sebzeleri zorlamadan yedirmek en doğrusu diye düşünüyorum.Benim çocuklarım büyükler ama ;bu tarz pişirerek ,karnabaharı sevdirdim:)Siz de deneyin derim.




FIRINDA KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR



MALZEMELER

  • 1/2 kg karnabahar
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber,arzuya göre pulbiber


BEŞAMEL SOS


  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • kaşar peyniri rendesi
  • tuz,


YAPILIŞI

  • Karnabahar çiçeklerine ayrılır,yıkanır.
  • Kaynayan suya tuz atılıp ,karnabaharlar içine atılır.
  • Yumuşayınca süzülüp,soğuk suyun altına tutulur.
  • Küçük bir borcam veya fırın kabına konur.
  • Başka bir tencerede; küp doğranan soğanlar ve sarımsaklar yağ ile kavrulur.
  • Üzerine kıyma eklenip pişirilir.
  • Salça eklendikten sonra tuz ve arzu edilen baharatlarla biraz pişirilir.
  • En son 1 çay bardağı su konup,karnabaharların üzerine dökülür.
  • Beşamel sos için ;un tereyağ ve sıvıyağ ile un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Üzerine soğuk süt eklenir.Topaklanmaması için karıştırılır.
  • Tuzu eklenir.Boza kıvamından biraz daha katı olması gerekiyor.
  • Soğutulur.İçine bir yumurta kırılıp,çırpılır.
  • Karnabaharların üzerine yayılır.
  • Fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Servis edileceğine yakın kaşar rendesi serpip ,kaşarlar eriyinceye kadar bekletilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETİNİZ BOL OLSUN.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe