KURU DOMATESLİ DEREOTLU POĞAÇA NASIL YAPILIR

Duasız üşürmüş yürekler bil...
Sana bir dua eden olsun,
Senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır;
Karanlıkları aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan...
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır;
Seni böyle ayakta tutan.
                             HZ. MEVLANA
Merhaba;ne güzel söylemiş MEVLANA ;hepimize dua edenlerin olması dileğiyle :)

KURU DOMATESLİ DEREOTLU POĞAÇA



MALZEMELER


  • 1 Su bardağı erimiş tereyağ
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (beyazı içine, sarısı dışına )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu
  • 2 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEME

  • Bir kase kuru domates
  • Yarım kase dövülmüş ceviz içi
  • Bir kase beyaz peynir veya lor peyniri

YAPILIŞI

  • İç malzemesi için kuru domates sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.
  • Diğer iç malzemeleri ile karıştırılır.
  • Erimiş soğumuş tereyağ,yumurta beyazı,ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • üzerine elenen un ve kabartma tozu eklenir.(unu tedarikli koyalım)
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır.
  • Avuç içinde açılan hamurun ortasına iç malzeme konur,yuvarlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.Üzerine 2 çizik atılır.
  • Isıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir
BENZER TARİFLER:

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe