Sevgili dostlar;
Facebook arkadaşım Sevgili Nurcan Özdemir 'in yazdığı satırları sizlere de aktarmak istiyorum. hayatınızı ertelemeyin.Gerçekten hayatı ertelemeden yaşamak gerek.Çünkü yarın yaşayacağımızın garantisi yok.Bunu bildiğimiz halde ,o kadar çok şeyi erteliyoruz ki...Birbirimize" seni seviyorum "demeyi,birini kırdığımızda özür dilemeyi ,içimizden geldiği gibi yaşamayı.Ve daha neler ,neler.Oysa hayat ne kısa...
Ne kadar doğru değil mi .Hiç bir şeyi ertelemeyelim.
|
KREPTE TAVUK
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı tam dolu un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
- 1 adet tavuk göğsü küp
doğranmış
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 adet domates
- tuz karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Önce tavuk sote yapılır.Yağlar
tencereye konur ,küp doğranan tavuklar kavrulur.
- Üzerine doğranan kırmızı biber ve domates eklenir.
- Salça konur.Tuz,karabiber
karıştırılarak tavuk etleri pişirilir.
- Krep için:yumurta, un
,sıvıyağ,un ,süt ve su ile boza kıvamından biraz daha ince bir hamur
yapılır.
- Koyu olursa su veya süt,cıvık
olursa un eklenebilir.
- Pürüzsüz bir hamur için mikser
kullanılabilir.
- Krep tavasına ilk önce çok sıvı
yağ ile yağlanır.
- Bir kepçe hamurdan kızgın
tavaya konur ve tava hemen çevrilerek tavanın her tarafına yayılması
sağlanır.
- Kalan hamurlar bitinceye kadar
bir daha yağ sürmeden işleme devam edilir.
- Beşamal sos için:un yağda ,un kokusu gidinceye kadar kavrulur.
- Üzerine süt eklenir.Katı olursa
süt elenebilir.
- tuz,karabiber eklenir.
- 2 adet krep az bir pay ile yan
yana konur
- Uzunlamasına tavuklu harçtan
konur.
- Üzerine kaşar peyniri
rendesi eklenip,büyük börek şeklinde sarılır.
- Diğer kreplerde aynı şekilde
hazırlanır.
- Hafif yağlanmış tepsiye konan
kreplerin üzerine beşamel sos paylaştırılır.
- Isınmış fırında üstü biraz
kızarıncaya kadar bekletilir.
- En son üzerine kaşar rendesi
serpilir.
- Kaşarlar eriyince fırından
alınıp sıcak servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET
OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
|
0 yorum:
Yorum Gönder