KREPTE TAVUK NASIL YAPILIR

Sevgili dostlar;
Facebook arkadaşım Sevgili Nurcan Özdemir 'in yazdığı satırları sizlere de aktarmak istiyorum. hayatınızı ertelemeyin.Gerçekten hayatı ertelemeden yaşamak gerek.Çünkü yarın yaşayacağımızın garantisi yok.Bunu bildiğimiz halde ,o kadar çok şeyi erteliyoruz ki...Birbirimize" seni seviyorum "demeyi,birini kırdığımızda özür dilemeyi ,içimizden geldiği gibi yaşamayı.Ve daha neler ,neler.Oysa hayat ne kısa...
Ne kadar doğru değil mi .Hiç bir şeyi ertelemeyelim.

KREPTE TAVUK



MALZEMELER


  Krep için
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı tam dolu un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi
  • 1 adet tavuk göğsü küp doğranmış
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • tuz karabiber
  • Kaşar peyniri rendesi


  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • tuz,karabiber



YAPILIŞI


  • Önce tavuk sote yapılır.Yağlar tencereye konur ,küp doğranan tavuklar kavrulur.
  • Üzerine doğranan kırmızı biber ve domates eklenir.
  • Salça konur.Tuz,karabiber karıştırılarak tavuk etleri pişirilir.
  • Krep için:yumurta, un ,sıvıyağ,un ,süt ve su ile boza kıvamından biraz daha ince bir hamur yapılır.
  • Koyu olursa su veya süt,cıvık olursa un eklenebilir.
  • Pürüzsüz bir hamur için mikser kullanılabilir.
  • Krep tavasına ilk önce çok sıvı yağ ile yağlanır.
  • Bir kepçe hamurdan kızgın tavaya konur ve tava hemen çevrilerek tavanın her tarafına yayılması sağlanır.
  • Kalan hamurlar bitinceye kadar bir daha yağ sürmeden işleme devam edilir.
  • Beşamal sos için:un yağda ,un kokusu gidinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine süt eklenir.Katı olursa süt elenebilir.
  • tuz,karabiber eklenir.
  • 2 adet krep az bir pay ile yan yana konur 
  • Uzunlamasına tavuklu harçtan konur.
  • Üzerine  kaşar peyniri rendesi eklenip,büyük börek şeklinde sarılır.
  • Diğer kreplerde aynı şekilde hazırlanır.
  • Hafif yağlanmış tepsiye konan kreplerin üzerine beşamel sos paylaştırılır.
  • Isınmış fırında üstü biraz kızarıncaya kadar bekletilir.
  • En son üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Kaşarlar eriyince fırından alınıp sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe