SİMİT PİZZA NASIL YAPILIR

Simit; bizim kültürümüzün çok önemli bir parçası.Hem zengin sofralarını şenlendirir,hem fakirin karnını doyurur.Bir sürü anlatımı vardır .En güzeli de boğaza karşı simit _çay  tanımlamasıdır.Tok olsam dahi taze bir simit yemekten kimse alıkoyamaz beni...Benim gibi yapan çok insan vardır.Hepimiz evimizde, bayat ekmekleri değerlendirmek için peynirli veya karışık malzemeli fırında ekmekler yaparız.Simitin her türlüsünü yerim diyenler,bir de fırında peynirli yapın derim...


SİMİT PİZZA


MALZEMELER

  • 2 Adet simit 
  • Bir kase peynir
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tereyağ
  • domates

YAPILIŞI

  • Peynirin içine varsa biraz kaşar konur.
  • Yumurta,sıvıyağ ,istediğiniz her türlü pizza malzemesi karıştırılır.
  • Simitler 4'e bölünür.Onlar da 2'ye bölünür.
  • İçlerine tereyağ sürülür.
  • Peynirli harç simitlerin üstüne eşit şekilde sürülür.
  • Fırının ızgarası açılıp, sadece üst kısmı kızarıncaya kadar  bekletilir.
  • Sıcak servis yapılır.
KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe