İyi akşamlar;Sevgili arkadaşlar;
Şimdi size tarifini vereceğim ,haşhaşlı rulo
çörek ;benim memleketim
Merzifon 'un
yöresel bir lezzetidir.Aslında biz bunu
parmak çörek olarak yaparız.Öyle yapmak biraz daha uğraştırıcı olduğu için ;bu şekilde de yaparız.Lezzetinde tabii ki hiç bir fark yok.Ve rulo çöreğin sunumu daha kolay.
Bir gün; haşhaşın nasıl
taş dibeklerde dövülerek hazırlandığını anlatacağım.Bu gün sadece tarif vereceğim;)
|
HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK
MALZEMELER
- 5 su bardağı un
- 20 gram yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 kase dövülmüş haşhaş
- yarım su bardağından az sıvıyağ
- 1 yumurta
YAPILIŞI
- Un büyük bir kaba alınır ortası havuz gibi açılır.
- tuz,şeker,maya konur.
- Ilık su yavaş yavaş konarak ,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
- Üzeri kapatılarak ,2 katına çıkıncaya kadar mayalandırılır.
- Hafifçe sıvı yağla yağlanan tezgaha çıkarılır.
- Elle veya merdane ile dikdörtgen açılır.
- Sıvı yağın içine haşhaş konur karıştırılır.
- Hamurun her tarafına sürülür.
- 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
- Yuvarlanır.Mandalina büyüklüğünde olduğunda yağlanan tepsiye dizilir.
- Üzerine çırpılmış yumurta fırça ile sürülür.
- 30 dakika kadar el mayası gelmesi beklenir.
- 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER :
|
0 yorum:
Yorum Gönder