HAŞHAŞLI RULO ÇÖREK NASIL YAPILIR

İyi akşamlar;Sevgili arkadaşlar;
   Şimdi size tarifini vereceğim ,haşhaşlı rulo çörek ;benim memleketim Merzifon 'un yöresel bir lezzetidir.Aslında biz bunu parmak çörek olarak yaparız.Öyle yapmak biraz daha uğraştırıcı olduğu için ;bu şekilde de yaparız.Lezzetinde tabii ki hiç bir fark yok.Ve  rulo çöreğin sunumu  daha kolay.
   Bir gün; haşhaşın nasıl taş dibeklerde dövülerek hazırlandığını anlatacağım.Bu gün sadece tarif vereceğim;)


HAŞHAŞLI  RULO ÇÖREK


MALZEMELER
  • 5  su bardağı un
  • 20 gram yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 kase dövülmüş haşhaş
  • yarım su bardağından az sıvıyağ
  • 1 yumurta


YAPILIŞI

  • Un büyük bir kaba alınır ortası havuz gibi açılır.
  • tuz,şeker,maya konur.
  • Ilık su yavaş yavaş konarak ,ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  • Üzeri kapatılarak ,2 katına çıkıncaya kadar mayalandırılır.
  • Hafifçe  sıvı yağla yağlanan tezgaha çıkarılır.
  • Elle veya merdane ile dikdörtgen açılır.
  • Sıvı yağın içine haşhaş konur karıştırılır.
  • Hamurun her tarafına sürülür.
  • 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
  • Yuvarlanır.Mandalina büyüklüğünde olduğunda yağlanan tepsiye dizilir.
  • Üzerine çırpılmış yumurta fırça ile sürülür.
  • 30 dakika kadar el mayası gelmesi beklenir.
  • 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER :


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe