TAVUK SUYU NASIL ÇIKARILIR VE NASIL SAKLANIR

Sevgili hanımlar;yemeklerimizin daha lezzetli olmasını hepimiz isteriz öyle değil mi?yemekler konusunda övgüler almak,güzel eleştiriler duymak, bütün yorgunluğumuzu alır götürür.
  Bunun için yapmamız gereken tek şey,güzel tavuk ve et suları çıkartıp onları pilavlarda,çorbalarda kullanmak.
   Tabii biliyorum;her seferinde bu işlerle uğraşmak zor.O yüzden  bir kere yapıp ,uzun süre derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Ve yemeklerinizi tatlandırabilirsiniz.
   Benim dolabımda yıllardır bulunur.Asla ,tavuk suyu olmadan pilav ve çorba yapmam.
   Hem tavuk suyu çıkarılmasını ,hem saklanmasını anlatacağım.
TAVUK SUYU VE ET SUYU BULYON

TAVUK SUYU İÇİN MALZEMELER
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • plastik bardaklar

YAPILIŞI
  • Tavuk güzelce yıkanır ,fazla parçaları kesilerek çıkartılır.
  • Tuzlu suda 20 dakika bekletilir.
  • Tekrar  yıkanır.Tuzu konur .soğan soyulup konur.
  • Üzerine geçinceye kadar su eklenir. 
  • Pişerken üzerinde biriken köpükler alınır.
  • Tavuk pişip soğuyunca  süzgeçten geçirilir ve plastik bardaklara yarıya kadar doldurulur.
  • Derin dondurucuda dondurulduktan sonra bir bıçak yardımı ile kesilen bardaktan donmuş olan et suyu çıkarılır.
  • Buzdolabı torbasına konup ,ağzı sıkıca bağlanır.
  • İhtiyaç olduğunda ,kullanılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe