Mutlu ,huzurlu ,sevgi dolu bir hafta sonu geçirirsiniz umarım.Tabii sağlık en başta.Eğer pazar günü bruncha gelecek misafirleriniz varsa bu böreğin tam zamanıdır. Pırasa yemeyenlere bile 3-4 tane yediren
bir lezzet. Tamam itiraf ediyorum; iç malzemesi birazcık oyalıyor ama gerçekten ,alacağınız övgülere değer diyorum...
PIRASALI ÇİN BÖREĞİ |
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 4 adet pırasanın yeşil kısımları
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 adet haşlanmış ,didiklenmiş tavuk göğsü
- tuz,varsa tuzot
sos için;
- 1,5 çay bardağı su
- 1;5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase galeta unu
Sebzeleri sotelemek için 4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Öncelikle pırasaların yeşil kısımları ayıklanır,küçük doğranır.
- Tavaya sıvıyağ konur.Piyazlık doğranan soğan sotelenir.
- Üzerine rendelenen havuçlar ve patatesler eklenir.Ve pırasalar konur.
- Hep birlikte hafif pişirilir.
- Üzerine minik didiklenen tavuklar eklenir.
- Tuz,varsa tuzot eklenir.Soğutulur.
- Sos için yağ ve su bir kasede karıştırılır.
- 1 yufka açılıp sos sürülüp,her tarafına yayılır.
- 2'ye katlanır.O kısmına da sos sürülür.5 üçgen parçaya bölünür.
- Pırasalı malzeme konur,büyük sigara börekleri sarılır.
- Böreklerin üzerine kalan sos sürülür.Galeta ununa batırılır.
- 175 dereceli fırında kızartılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
Börekler harika görünüyor ellerinize sağlık. Denediğimden biliyorum galeta unu böreklere ayrı bir güzellik katıyor...
YanıtlaSilÇok teşekkürler güzel yorumlarınıza , sevgili@ ZÜLAL GARİPKUŞ :) ben de galeta unlu börekleri çok severim.
SilGüzel bir blog çok ta güzell lezzetler gördüm. Ellerinize sağlık Pırasalı böreğiniz çok güzel görünüyor. Bir pırasa sever olarak bayıldım.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim güzel sözlerinize BİRGÜL ERDOĞAN .
SilSevgiyle kalın :)
çok teşekkürler güzel sözlerinize BIRGÜL ERDOĞAN
SilSevgiler :)