PORTAKAL KABUĞUNDA SUFLE NASIL YAPILIR

Merhabalar;
   Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bir SUFLE  tarifi vereceğim.Biliyorsunuz sufle Fransızların çok ünlü tatlısı..Artık biz çok severek yapıyoruz ve yiyoruz.Fakat ben bir değişiklik yaptım ve portakal kabuğunda denedim.Portakalın o muhteşem tadı ve kokusu çikolata ile birleşince nefis oldu.
     Deneyen olursa yorumlarınızı beklerim.yorum kısmına yazabilirsiniz...)Portakal kabuğunda kek çok yapıldı ,ama sufle ben denk gelmedim..Nefiss bir lezzet.Portakal bitmeden mutlaka deneyin...


PORTAKAL KABUĞUNDA SUFLE


MALZEMELER

  • 2 adet büyük yumurta
  • 80 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağ
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet içi boşaltılmış portakal





YAPILIŞI
  • Tereyağ ve bitter çikolata küçük bir tencerede eritilir.
  • yumurta ve şeker şeker eriyinceye kadar güzelce çırpılır.
  • Eriyen çikolata ve tereyağ  karışıma eklenir.Karıştırılır.
  • portakal kabuklarına paylaştırılır.
  • Daha önce 175 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirilir(süre çok önemli)
  • Sıcak olarak dondurma,krema veya pudra şekeri ile servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


                                   

2 yorum:

  1. pratik ,nefis ve süper bir tarif görseline bayıldım:)

    YanıtlaSil
  2. çok değişik ve güzel olmuş... ellerinize sağlık...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe