Merhabalar;
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bir
SUFLE tarifi vereceğim.Biliyorsunuz sufle
Fransızların çok ünlü tatlısı..Artık biz çok severek yapıyoruz ve yiyoruz.Fakat ben bir değişiklik yaptım ve portakal kabuğunda denedim.
Portakalın o muhteşem tadı ve kokusu
çikolata ile birleşince nefis oldu.
Deneyen olursa yorumlarınızı beklerim.yorum kısmına yazabilirsiniz...)Portakal kabuğunda kek çok yapıldı ,ama sufle ben denk gelmedim..Nefiss bir lezzet.Portakal bitmeden mutlaka deneyin...
|
PORTAKAL KABUĞUNDA SUFLE
MALZEMELER
- 2 adet büyük yumurta
- 80 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağ
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet içi boşaltılmış portakal
YAPILIŞI
- Tereyağ ve bitter çikolata küçük bir tencerede eritilir.
- yumurta ve şeker şeker eriyinceye kadar güzelce çırpılır.
- Eriyen çikolata ve tereyağ karışıma eklenir.Karıştırılır.
- portakal kabuklarına paylaştırılır.
- Daha önce 175 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirilir(süre çok önemli)
- Sıcak olarak dondurma,krema veya pudra şekeri ile servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
|
pratik ,nefis ve süper bir tarif görseline bayıldım:)
YanıtlaSilçok değişik ve güzel olmuş... ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/