Merhabalar;
   Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye bir 
SUFLE  tarifi vereceğim.Biliyorsunuz sufle 
Fransızların çok ünlü tatlısı..Artık biz çok severek yapıyoruz ve yiyoruz.Fakat ben bir değişiklik yaptım ve portakal kabuğunda denedim.
Portakalın o muhteşem tadı ve kokusu
 çikolata ile birleşince nefis oldu.
     Deneyen olursa yorumlarınızı beklerim.yorum kısmına yazabilirsiniz...)Portakal kabuğunda kek çok yapıldı ,ama sufle ben denk gelmedim..Nefiss bir lezzet.Portakal bitmeden mutlaka deneyin...
.JPG)  | 
PORTAKAL KABUĞUNDA SUFLE 
 
 
MALZEMELER 
  
- 2 adet büyük yumurta
 
- 80 gram bitter çikolata
 
- 50 gram tereyağ
 
- yarım su bardağı un
 
- yarım su bardağı toz şeker
 
- 2 adet içi boşaltılmış portakal
 
 
  
  
  
 
 
YAPILIŞI 
- Tereyağ ve bitter çikolata küçük bir tencerede eritilir.
 
- yumurta ve şeker şeker eriyinceye kadar güzelce çırpılır.
 
- Eriyen çikolata ve tereyağ  karışıma eklenir.Karıştırılır.
 
- portakal kabuklarına paylaştırılır.
 
- Daha önce 175 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirilir(süre çok önemli)
 
- Sıcak olarak dondurma,krema veya pudra şekeri ile servis yapılır.
 
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
 
 
  
 
 
 | 
                                    
 
pratik ,nefis ve süper bir tarif görseline bayıldım:)
YanıtlaSilçok değişik ve güzel olmuş... ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/