FIRINDA TAVUK NASIL YAPILIR

Merhabalar sevgili dostlar ;
  Bayanların en zor işi akşam yemeğine ne yapacağım sorusuna cevap bulmaktır herhalde ..Bir başka zorlandıkları bir soru daha var ki o da ;dolaplardan giyecekler taşarken ,giyecek bir şey bulamamaları :)Ama o konu ile diğer blogger arkadaşlar ilgileniyorlar:)Ben kendi alanımda size yardımcı olayım ,elimden geldiğince...
  Ve en kolayından ,tavuk tarifimi paylaşayım sizinle.Kolay ama ,akşam misafir masanıza bile rahatlıkla koyabilirsiniz.Yanında bir çorba , makarna veya pilavla işte size akşam yemeği menüsü.

FIRINDA TAVUK


MALZEMELER


  • Yarım tavuk
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı mayonez arzuya göre ;
  • çarliston biber .domates.soğan ,patates


YAPILIŞI


  • Tavuk güzelce yıkanır ,tuzlu suda 20 dakika bekletilir.
  • Süzülüp .tencereye alınır.
  • Üzerini geçecek kadar su konur.
  • İçine bir soğan ,2 atlı kaşığı tuz konur.pişirilir.
  • Bu arada ,tavuğun yanına konacak sebzeler ayıklanır.
  • Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur .tuz eklenir.
  • Sebzeler karıştırılır.Fırına konacak tepsiye yayılır.
  • Pişen tavuk süzülüp ,sebzelerin ortasına yerleştirilir.
  • Tavuğun her tarafına fırça ile sarımsaklı mayonez sürülür.
  • Üzeri kızarıncaya kadar ,sebzeler pişinceye kadar fırında tutulur.

KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
BEREKETLİ OLSUN.

NOT:Mayonez tavuğun güzel kızarmasını sağlıyor.Sarımsaklı olunca aroması ile tavuk daha lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe