4-3-2-1 POĞAÇASI NASIL YAPILIR

Merhaba ;
   Güzel bir poğaça tarifi ile yine buradayım.Rakamlar size değişik gelebilir.Gerçekten enterasan, o sayılarla tarifin bir bağlantısı var.Çünkü rakamların sıralaması malzemelerin ölçüsünü gösteriyor.Bu poğaçanın en güzel tarafı un miktarının tam ölçüde olması.Biliyorsunuz unu ,genelde kulak memesi yumuşaklığında diye veririz.      Özellikle ,mutfağa yeni alışan gençler için ,un ölçüsünün olması bir kolaylık.Çünkü ;ben mutfağa yeni başladığımız zamanlar ;en korktuğum şey unu ayarlamak olurdu.
   Onun için un;mutfağa yeni başlayanlara kolaylık olur diye düşünüyorum....
    İşte tarifimiz ;

4-3-2-1 POĞAÇA


MALZEMELER


  • 4 Su bardağı un
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir kase peynir ve maydanoz karışımı

YAPILIŞI

  • Un bir kaba alınarak,ortasına galeta unu hariç diğer malzemelerle ,yumuşak bir hamur yapılır.
  •  Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak,avuç içinde açılır.
  • Peynir maydanoz karışımı konur.
  • Yuvarlanır..Her tarafı  galeta ununa bulanır.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe