An itibariyle reçel mevsimi açıldı sanırım.Şaka bir yana ,çilek reçeli ile başlayan bu tatlı telaşlar ,sonbahara kadar değişik çeşitlerle sürer gider.
Biz de annemle karadut reçeli yaptık.Çok güzel oldu.Süper bir renk,Muhteşem bir tat.Siz de bu güzelliği kahvaltı masalarınızdan mahrum etmeyin
.
KARADUT REÇELİ |
MALZEMELER
- 1 kilo karadut
- 1 kilo toz şeker
- yarım limon suyu
YAPILIŞI
- Karadutun sapları mutfak makası ile kesilir.
- Çok hassas olduğu için dikkatlice yıkanır.Süzdürülür.
- Bir kat şeker,bir kat karadut olarak tencereye dizilir.
- Yarım gün bekletilir.
- 1 çay bardağı su ile kaynatılır.
- Üzerine biriken köpükler alınır.
- 30 dakikadan sonra limon sıkılır.
- 10 dakika daha kaynatılır.Soğuyunca kavanoz konur.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder