Merhabalar arkadaşlar;
Güzel bir
kurabiye tarifim var.İster misiniz bilemiyorum.Hani havalar ısınıyor.Yaz geliyor ya...Belki hanımlar yemek istemeyebilirler.Ne yapalım ,o zaman bu bisküviyi çocuklara yapalım.Onlar çok severler
eti cin bisküviyi.Hele
evde yapılmış anne eli değmiş bu
portakallı bisküviye hiç bir çocuk hayır diyemiyor.Nereden mi biliyorum?Ee test edildi onaylandı:) 3 ve 6 yaşında iki tane dünyalar tatlısı yeğenim var.Onlar çok sevdiler.Oradan biliyorum anlayacağınız...
Ama hanımlar ,söz veriyorum.Kilo yapmayan kurabiye tarifi vereceğim sizler için;)
|
ETİ CİN BİSKÜVİ
MALZEMELER
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
YAPILIŞI
- Yumuşamış tereyağ ve pudra şekeri karıştırılır.
- Yumurta kırılır.hepsi birlikte karıştılır.
- Elenmiş un ,kabartma tozu,vanilya eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- bir naylaon torba içine konur 15 dakika buzdolabında bekletilir
- İki yanmaz kağıt veya streç film arasında oklava ile 1 mm kalınlığında açılır.
- Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir.Bir kısım yuvarlaklar da daha küçük bir bardakla kesilir.(RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ )
- Yuvarlak parçaların üzerine ,kesilen diğer çember yerleştirilir.
- Üzerine kürdanla delikler açılıp.fazla kabarması önlenir.
- 170 derecede 15 -20 dakika beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine portakal reçeli sürülür.
- Üzeri çikolatalı pasta süsü ile süslenir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
|
BENZER TARİFLER :
0 yorum:
Yorum Gönder