TAZE NANELİ CACIK NASIL YAPILIR

Merhaba;
    Nasılsınız dostlar...Havalar ısındı.Artık yaz geldi diyebilir miyiz bilmiyorum.Hafif yiyecekleri,içecekleri daha çok tüketmek ihtiyacı hissediyoruz.Bir de yaz geliyor diye özellikle hanımlar birazcık diyet yapmak istiyorlar.(ama birazcık ).İnce kıyafetler giyince, malum kilolar gözükmesin diye. :)
    Durum böyle olunca ;herkesin bildiği cacık tarifi vereyim.Sadece içine taze nane doğruyoruz.O nanenin aroması nefis bir ferahlık bırakıyor ağızda..
TAZE NANELİ CACIK



MALZEMELER




YAPILIŞI


  • Salatalıklar alaca soyulup,ister minik küp ,isterseniz rende ile rendelenir.
  • Yoğurt büyük bir kaseye konur ,1 çay bardağı su ve tuz konup,çatalla çırpılır.
  • Yıkanan taze naneler minik doğranır.
  • Yoğurdun içine naneler ve salatalıklar eklenip,karıştırılır.
  • İstenirse dövülmüş sarımsak konur.
  • Servis yapacağınız kaselere bölüştürülür.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir.Soğuk servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe