KUPTA KEDİLLİ TİRAMİSU NASIL YAPILIR

 Merhaba sevgili dostlar ;
    İtalyanların en sevilen tatlısı ;bizim mutfağımıza da renk katmaya devam ediyor.Üstelik çok sevilip,çokça da yapılıyor.
    Tabii biz hemen onu kendi damak tadımıza göre değiştirdik.Gerçeğini ,nacizane yerinde yemiş birisi olarak,bizim ki daha lezzetli...
     İtalya 'da labne peyniri yerini maskarpone  peyniri ile yapılıyor.Ve bütün tatlılar gibi kaşıkla yeniyor.
     Ben kedilli ve kupta  yaptığım tarifi vereceğim.Sunumu hem çok şık hem de kolay oluyor.
     İşte tarifi buyurun ;
KUPTA KEDİLLİ TİRAMİSU




MALZEMELER

  • 1 Paket kedili bisküvi
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 Paket üçü bir arada kahve
  • yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 kutu labne peyniri
  • üzeri için kakao


YAPILIŞI

  • Ilık sütün içine üçü bir arada kahve konur,eritilir.
  • Muhallebi için ;tencereye yumurta sarısı,un ,şeker konur.
  • Karıştırılarak üzerine süt dökülür.
  • Topaklanmaması için devamlı karıştırılarak ,muhallebi kıvamında pişirilir.(Çok katı olursa süt eklenebilir )
  • Ilınınca üzerine labne peyniri eklenip,çırpılır.
  • Kedili bisküviler kahveli karışıma batırılır,kuplara dik olarak yerleştirilir.
  • Muhallebi kuplara paylaştırılır.
  • Bir gece veya 4-5 saat buzdolabında bekletilir.
  • Üzerine kakao serpilip,servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.



3 yorum:

  1. Nefis görünüyor, elinize sağlık:) Tam iftar tatlısı..

    YanıtlaSil
  2. yaz tatlısı en hafifinden ellerinize sağlık sevgiler :)
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe