PEYNİRLİ BUZLUK BÖREĞİ NASIL YAPILIR

 Hayırlı akşamlar dostlar...
   Bu gece ilk sahurumuza kalkıp,ilk orucumuzu tutacağız.Rahmet ve bereket ayı 12 ayın sultanı RAMAZAN-I ŞERİF TÜM MÜSLÜMAN alemine hayırlı olsun.Ve yaptığımız ibadetler kabul olsun.
   Ramazan çocukluğumdan beri ,beni hep heyecanlandırır.Çok klişe olacak ama ;şimdiki ramazanları görünce "NEREDE O ESKİ RAMAZANLAR" demeden duramıyorum.Ama biz aile olarak Ramazanı
,elimizden geldiğince güzel ifa etmeye çalışıyoruz.
   Özellikle ;sahur bizim için olmazsa olmaz.Eskisi gibi çok ağır yemekler yemiyoruz.En başta kahvaltılıklar ,yanında da börek türü yiyecekler,tabii bol su..Ve benim vazgeçilmezim çay.
   Şimdi vereceğim tarifi,bolca sarıp  buzdolabında saklayabilirsiniz.


PEYNİRLİ BUZLUK BÖREĞİ



MALZEMELER

  • 4 Adet yufka
  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • büyük bir kase lor peyniri
  • yarım demet maydanoz
  • çörek otu

YAPILIŞI

  • Yağ eritilir.
  • Yufka düz bir zemine yayılır.
  • Üzerine fırçayla yağ sürülür.
  • Diğer yufka üzerine konur.Tekrar yağ sürülür.
  • Yufkanın büyüklüğüne göre 10 yada 12 üçgen parçaya bölünür.
  • Üçgenlerin geniş kısmına peynir maydanoz karışımı konur.
  • Sigara böreği şeklinde sarılır.
  • Tüm yufkalar aynı şekilde sarılır.
  • Büyük bir tepsiye dizilir.Üzerini geçecek kadar su ve süt karışımı konur
  • 7-8 dakika bekletilir.Hafif sıkılarak başka bir yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Öylece buzlukta dondurulur.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.çörek otu serpilir.
  • Kızarıncaya kadar pişirilir.

1 yorum:

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe