FİNCANDA TEL KADAYIF NASIL YAPILIR

Selamlar dostlar;
    En eski,en çok bilinen ve en klasik tatlımız ne diye sorsalar ;ilk aklımıza gelen kadayıf tatlısı olur herhalde.Kadayıfın çok çeşidi var biliyorsunuz.Ben bu gün en kolayının ve cevizlisinin tarifini vereceğim. Belki hiç yapmamış olanlara zor gelebilir.Ama gerçekten yapması çok kolay.Yalnızca tek dikkat edilmesi gereken, çok sıcak fırında kızartılmaması...Çünkü çok çabuk yanabilir.Bir de şerbeti çok sıcak dökmemek gerekiyor.Hamur olmaması için..En son söyleyeceğim ;kadayıfı yufkacılardan almak gerekir.Paket kadayıflar kalın telli olduğu için ,çok lezzetli olmuyor.
    Bunlara dikkat ettikten sonra ,yapılışı en kolay tatlı olarak kadayıf tatlısı ilk sırada diyebiliriz.
 

FİNCANDA TEL KADAYIF



MALZEMELER

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağ
  • 1 kase iri ezilmiş ceviz
ŞERBET
  • 2 Su bardağı su
  • 2 su baradğı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


YAPILIŞI

  • Önce şerbet için su ve şeker tencereye konur.
  • Kaynarken üzerinde oluşan köpükler alınır.Kaynadıktan 10-15 dakika sonra limon suyu eklenir.Tencerenin altı kapatılır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ eritilip,soğutulur.
  • Kadayıflar elle didiklenir.
  • Tereyağ ve kadayıf birbirine iyice yedirilir.
  • Tereyağlı kadayıftan bir tutam alınır,Bir kahve fincanına iyice bastırılır.
  • Ortasına ceviz konur.
  • Tekrar bir parça kadayıf alınır.İyice bastırılır.
  • Yağlanmış tepsiye ters çevrilir.
  • Bütün kadayıflar bitinceye kadar bu işlem yapılır.
  • 150 derecede kontrollü kızartılır.
  • Ilıyınca üzerine kaşıkla soğuk şerbet dökülür.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe