Selamlar dostlar;
En eski,en çok bilinen ve en klasik tatlımız ne diye sorsalar ;ilk aklımıza gelen kadayıf tatlısı olur herhalde.Kadayıfın çok çeşidi var biliyorsunuz.Ben bu gün en kolayının ve cevizlisinin tarifini vereceğim. Belki hiç yapmamış olanlara zor gelebilir.Ama gerçekten yapması çok kolay.Yalnızca tek dikkat edilmesi gereken, çok sıcak fırında kızartılmaması...Çünkü çok çabuk yanabilir.Bir de şerbeti çok sıcak dökmemek gerekiyor.Hamur olmaması için..En son söyleyeceğim ;kadayıfı yufkacılardan almak gerekir.Paket kadayıflar kalın telli olduğu için ,çok lezzetli olmuyor.
Bunlara dikkat ettikten sonra ,yapılışı en kolay tatlı olarak kadayıf tatlısı ilk sırada diyebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kategorilerimiz
ANA YEMEKLER
(50)
APERATİFLER
(12)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(20)
ÇİKOLATALI TATLILAR
(6)
ÇORBALAR
(11)
ÇÖREKLER
(1)
ET YEMEKLERİ
(25)
GEZİP GÖRDÜKLERİM
(1)
HAMURİŞLERİ
(35)
İÇECEKLER
(8)
KAHVALTI SOFRALARI
(8)
KAHVALTILIKLAR
(22)
KEK-PASTALAR
(49)
KEKLER
(27)
KOLAY TARİFLER
(15)
KURABİYELER
(32)
MAKARNA
(3)
MEYVELİ TATLILAR
(5)
NEW
(300)
PASTALAR
(12)
PİLAV- MAKARNA
(10)
PİLAVLAR
(6)
POĞAÇALAR
(18)
PRATİK BİLGİLER
(3)
PRATİK TARİFLER
(8)
REÇELLER
(6)
SALATALAR
(18)
SEBZE YEMEKLERİ
(12)
SOFRA DÜZENİ
(10)
SÜTLÜ TATLILAR
(9)
ŞERBETLİ TATLILAR
(8)
TARTLAR
(3)
TATLI KURABİYELER
(22)
TATLILAR
(23)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TUZLU KURABİYELER
(5)
YEMEKTARİFLERİM
(142)
ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER
(8)
0 yorum:
Yorum Gönder