SEBZELİ GÜVEÇ NASIL YAPILIR



Merhaba;Mutlu hafta sonları...
    Bayanların en zorlandığı soru "akşama ne yapacağım "sorusudur herhalde.Hep deriz ya"ayy yemeğin adını bir koysam "diye .Gerçekten öyle değil midir? Eğer ne yapacağınız hazırsa ve de malzemeniz varsa en yemek yapmak en kolayıdır.
     Hele ki  Ramazan ayının sonlarına doğru ,daha çok zorlanıyoruz gibi geliyor bana;) siz ne dersiniz? O zaman bugünkü menünüz ;içinde  hem sebze, hem et olan güveç olsun. Ama adı üstünde mutlaka güveçte olsun. Çünkü o güzelim lezzeti ,yemeğe sinen kokusundan alıyor. Üstelik toprakdan yapıldığı içinde çok sağlıklı bir pişirme oluyor.
     Bence çok çok ucuza satılan ,güveçlerin her boyunun  evlerde bulunması gerek...




SEBZELİ GÜVEÇ



MALZEMELER
  • 250 gram taze fasulye
  • 250-300 gram kuşbaşı et(Tercihe göre yağsız kuzu )
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 büyük boy patlıcan
  • 2 adet sarı biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre )


YAPILIŞI
  • Taze fasulye ayıklanır.Patlıcan ,patates ayıklanır küp doğranır.Yıkanır.
  • Bir tencerede kuşbaşı et 3 kaşık tereyağ , 2 kaşık sıvı yağ ile ,et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Güvecin dibine etler yayılır.
  • Tencerede kalan yağa küp doğranan soğan,tohumları ayıklanan yıkanan sari biber ,sarımsak eklenir.Hafif kavrulur.
  • Üzerine kabuğu soyulup doğranan domatesler,salça ,tuz ve biberler konur.
  • Üzerine 1 çay bardağı sıcak su konur.Ocaktan alınır.
  • Güveçteki etlerin üstüne soğanlı karışımdan bir kaşık yayılır.
  • Üzerine fasulyeler konur.Bir kaşık sos yayılır.
  • En son patlıcanlar konur.Sosun tümü dökülür.
  • Güvecin yarısından biraz fazla sıcak su konur.
  • Kaynadıktan sonra ,ağır ateşte pişirilir.
  • İsterseniz ;pişmesine yakın fırına koyup üzerini biraz kızartabilirsiniz.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
Not:Benim güveç kabım küçük ,siz ölçüleri artırabilirsiniz

1 yorum:

  1. çok severim sebzeli güveçi. Canım çekti şimdi :)
    ellerinize sağlık
    şafak

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe