GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE NASIL YAPILIR



Merhaba;
   Sevgili dostlar..Köfte her zaman kurtarıcı bir yemektir biliyorsunuz.Üstelik büyük, küçük herkesin sevdiği bir lezzettir.Ben biliyorum ki;  bütün evlerde,acil durumlar için  mutlaka hazır yapılmış köfte dolaplarda bulunur.Çünkü hem lezzetli, hem  besleyici hem kolay...Ve çok çeşitli eklemelerle farklı lezzetler ortaya çıkarmak mümkün.O da bizim hamarat hanımlarımızın hayal gücüne kalmış...
   Ben de bu tarif de size bir öneri sunuyorum.İftar sofralarınıza yakışacak bu köfteleri ;ayrıca sebze yemeyen çocuklara da kolaylıkla yedirebilirsiniz.



GARNİTÜRLÜ ÇANAK KÖFTE 


MALZEMELER
  • Yarım kilogram köftelik kıyma
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir kutu hazır garnitür
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)

SOS






YAPILIŞI
  • Kıymanın içine .soğan rendelenir.1 yumurta .galeta unu eklenir.
  • Baharatları konur.İyice yoğurulur.
  • Bir cup cake kalıbı yağlanır.Mandalina büyüklüğünde alınan köftelerin .ortası çukurlaştırılır.
  • Kalıba yerleştirilir.Isınmış fırına konur.Pişirilir.
  • Bu arada sos için 2 yemek kaşığı sıvıyağın içine bir domates rendesi ,1 yemek kaşığı salça az su ve az tuz ile sos hazırlanır.
  • Pişen köfteler ve sos  başka bir fırın kabına alınır.
  • Köftelerin üzerine garnitür konur.Onların üzerine  kaşar rendesi serpilir.
  • Fırının alt rafında hem sos kaynayıp .hem de kaşarlar eriyinceye kadar tutulur. 
  • Sıcak olarak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

2 yorum:

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe