ÇİLEKLİ LİMONATA NASIL YAPILIR



 Merhaba;

    İftar sofralarınızda ve sahur sofralarınızda hazır içecekler  almak yerine ;evde hazırladığınız içecekleri  ailenize ve sevdiklerinize ikram etmek daha güzel olacaktır.Özellikle de limonata herhalde milli içeceğimiz ayrandan sonra ,ikinci sırayı alıyordur.

    Limonata yapmak sanıldığı kadar zor değil.Çok çabuk ve kolay yapılıyor.Bir de misafirlerinize evde yapılmış limonata sunmak ayrı bir zevk.Çünkü herhangi bir cafede evde yapılmış limonataların fiyatları çok yüksek oluyor.

     Bu sefer ben,çilekli limonata denedim. Rengi  ve tadı çok güzel oldu. Çilek zamanı geçmeden deneyin diyorum.


ÇİLEKLİ LİMONATA


MALZEMELER


  • 4 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250  gram çilek
  • 1 litre su




YAPILIŞI
  • Limonlar yıkanır ve beyaz kısımlara çok inmeden sarı kısımları rendelenir.
  • Beyaz kısımlar acılık verir.
  • Üzerine 1 su bardağı şeker ilave edilir.Suyun yarısı konur ve şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Çilekler ayıklanır,yıkanır ve rondoda  püre haline getirilir.
  • Limonların suyu sıkılır.
  • Çilek püresi ve limon suyu ve suyun geri kalanı limon rendesi ile karıştırılır
  • Bütün malzemeler sık bir süzgeçten geçirilir.
  • Cam bir sürahiye doldurulur
  • Soğuk olarak tüketilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
  • Not:Şeker ve su miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.






1 yorum:

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe