ZEYTİNYAĞLI BAMYA NASIL YAPILIR

Selamlar sevgili arkadaşlar;
  Bugün bence yaz mevsiminin enn güzel sebzesi olan bamyanın zeytinyağlı tarifini vereceğim.Bence dedim ,çünkü bamya yemeyi sevmeyen çok insan tanıyorum.Özellikle çocuklar pek sevmiyor.Halbuki o kadar çok faydası var ki.Say say bitmez.
  Bir tatilden geldiğimde benim ilk yaptığım yemek bamya olur.Kışın da olsa durum böyle.Çünkü yazdan dolaba koyduğum sebzelerin en başında geliyor bamya...
   Bu sene oğlum evde kaldı.Ben yazlıktaydım.Eve gelince oğlumun ilk sözü "anne bu akşam bamya yemeği yap ,kuru yemekler yemekten bir hal oldum "dedi.Gerçekten çok şaşırdım.Bir o kadar da mutlu oldum."Doğru yolu" buldu diye.Çünkü önceden yedirmek için çok zorlanırdım.Ama  biliyor musunuz ,hiç pes etmedim;)
   Nacizane size tavsiyem ,Yenmiyor diye yapmamazlık etmeyin.Mesela belki yanlış,ama sebzeleri çok pişiriyorum. Ağza diri gelmiyor.Özellikle bamyanın hafif dikenleri çok pişince  kalmıyor.Bir de baharatla zenginleştiriyorum.Bol limonlu olması da yemeği lezzetlendiriyor.Bir de doğranan bir sebze ise ;küçük doğramakta fayda var.Sonra yavaş yavaş büyük doğrayabilirsiniz.Pırasayı da ev halkına böyle sevdirdim.En son söyleyeceğim yemeğin çok sulu olmaması ,sebzelerin suyun içinde dans etmemesi gerek.
   Tabii bunlar benim deneyimlerim.Sizin de farklı yöntemleriniz varsa,paylaşırsanız sevinirim.
   Denemekten bir şey çıkmaz ,aksine belki, siz de benim gibi bu sebzeleri  ev halkına sevdirirsiniz.Ne dersiniz:?:)


ZEYTİNYAĞLI BAMYA
MALZEMELER


  • Yarım kilo bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 limon suyu
  • 3 adet domates
  • tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI

  • Bamya ayıklanır.
  • Tencerede zeytinyağ ve soğanlar kavrulurken içine 1 adet kesme şeker atılır.
  • Soğanlar kavrulunca ,kabuğu soyulup küp doğranmış domatesler eklenir.
  • Yarım limon suyu ,yoksa 1 çay kaşığı limon tuzu ,tuz katılır.
  • Bamyalar yarım limonlu suda yıkanır.Salyalanmaması  için hemen soğanlı karışımın üzerine dökülür.
  • Hafif karıştırılır.Bir su bardağı sıcak su ile pişirilir.
  • Suya ihtiyaç olursa ,sıcak su eklenebilir.
  • NOT:Domatesin çok renkli olmadığı zamanlar salça ile renklendirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN


4 yorum:

  1. Bamya nasıl güzel bir yemektir.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel hazırlamışsınız.. Afiyetle tüketin...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim sebze diyorum. Ellerinize sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Bizim ailede çok değer gören bir yemektir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe