Merhaba;
Yazın ikindi çayları daha çok içiliyor.Aslında ,ikindi kahvaltısı demek daha doğru sanırım.Onun için de bir şeyler hazırlamak gerekiyor.Patates salatası her zaman kurtarıcı bir salatadır.Ama bu tarifim,hem görüntü olarak ,hem lezzet olarak klasik patates salatasından çok farklı.3 kat renk ,3 kat lezzet desem çok yanlış anlatmamış olurum.Hatta 5 kat mı oldu.SayamadımAyrıca o güzelim taze yeşillikler hem hoş bir görüntü,hem de şahane bir lezzet katıyor.
Tabii ; kalsiyum deposu olan ,fakat bizim ülkemiz de çok az tüketilen yoğurdu unutmayalım.Halbuki biz kadınların çok tüketmesi lazım.
Yazın dedim ama , bu salatayı kışın da ,kışında toplantılarınızda ,günlerinizde çok rahatlıkla yapabilirsiniz.Bol bol da övgü alırsınız.
3 RENKLİ PATATES PASTASI
MALZEMELER
|
- Yeşillikler yıkanır,doğranır.
- Havuçlar temizlenir ,rendelenir.Yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ile tencerede sotelenir.
- Haşlanmış patateslere tuz,limon suyu,yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir.
- Pancar turşusu ezilip püre yapılır.
- Yoğurdun içine sarımsak rendelenir,çok az tuz ile karıştırılır.
- Bir kek kalıbına veya büyük bir kaseye streç film serilir.
- Sırasıyla ,en alta pancar turşusu,konur bastırılır.
- Onun üzerine patates püresi,ve en üste sotelenen havuçlar bastırılır.
- Üzeri kapatılarak 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- Düz bir tabağa ters çevrilir.Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
- En üste yeşillikler eklenir.Servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER
Nefis olmuş.. İnsanın yiyesi gelir bu güzel salatayı..:) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler ;çok lezzetli gerçekten.Sevgiler :)
YanıtlaSil