KOLAY ALMAN PASTASI NASIL YAPILIR

Merhaba;
   Bu sefer ki tarifim ,alman pastası olacak.Ama dediğim gibi kolayından...Adı üzerinde geleneksel bir alman pastasıdır.Ve mayalı hamurla yapılır.İçerisine ,margarin eklenen ,ara kreması oldukça yoğun olan ve tek porsiyonluk  olan bu pasta,üzerine pudra şekeri serpilerek servis ediliyor.
   Fakat ,bu tarif tıpkı tramisu da olduğu gibi biz de büyük değişikliklere uğramış.Bu durum iyi mi kötü mü onu bilemiyorum .Ama ülkeler ve kültürler arasında damak tadının farklı olduğu da bir gerçek.Onun için ; damak tadımıza göre değişiklikler yapıyoruz diye düşünüyorum.
   Ve yine dediğim gibi pratiklik ve zaman önemli.Hamur yoğurup ,mayalanmasını beklemek,tek porsiyon olarak uğraşmak ,zaman gerektiriyor.Bir gün gerçek bir alman pastası tarifi paylaşırım.Ama ben; instagram da ve blogumda paylaştığım tariflerin pratik,bulanabilir malzemelerle ,ilk kez yapanların bile zorlanmadan yapabileceği tarifler olmasına özen gösteriyorum.
     O zaman buyurun pratik alman pastası tarifine;


ALMAN PASTASI


MALZEMELER

KEK İÇİN
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su
  • 4,5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
KREMA 
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • üzerine serpmek için pudra şekeri






YAPILIŞI


  • Karıştırma kabına önce yumurtalar kırılır,1 dakika çırpılır.
  • üzerine şeker eklenip ,krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Su ve sıvı yağ katılır.karıştırılır.
  • Elenmiş un,kabartma tozu ,vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Yağlanmış yuvarlak kalıba (kelepçeli de olur ) dökülür.
  • 180 derecede kürdan testi ile kontrol edilerek pişirilir.
Krema;
  • Tencereye .Yağ ve vanilya hariç tüm malzemeler konularak karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Biraz ılınınca tereyağ ve vanilya eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan kek ,ortadan ikiye kesilir.
  • Krema arasına yayılır.
  • Üzerine pudra şekeri serpilerek soğuyunca servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

BENZER TARİFLER

15 yorum:

  1. çok güzl bir tarif dnmk isterim :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, kolay alman pastanız çok leziz ve iştah açıcı olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Türk pastası diye bir pasta var midir

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. Özenle hazırlanmış Alman pastasını kim hayır diyebilir ki... Tok halimle bile canım çekti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Pasta da süslemesi de harika.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Oldukça nefis bir pasta elinize emeğinize sağlık....

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık hoş bir görsel olmuş.)

    YanıtlaSil
  9. süslemenize bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. çok hoş olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. ya gerçekten muhteşem ben çocuk olarak bu pastayı yaptım
    kesinlikle deneyin derim

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe