DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR

Merhaba;nasılsınız sevgili dostlar...
   Bugün sizlere ,düğün çorbası tarifi vereceğim.Eskiden ,özellikle köy düğünlerinin olmazsa olmazı olan bu çorba ,yine tüm yemeklerde olduğu gibi günümüze gelinceye kadar ufak ,tefek değişiklikler yaşamış.Günümüz hanımlarının zamanı kısıtlı olduğu için bu tarifte oldukça pratikleşmiş.
    Benim genç kızlığımın tek yemek kitabı GÖNÜL CANDAŞ yemek kitabından öğrendiğim ve her zaman yaptığım tarif bu.Başka tariflere de baktım ,araştırdım.Bazı yörelerde yoğurt konulduğunu gördüm.Bence ,yoğurtla yoğurt çorbası tadına benzer bir tat olabilir.
    Bir de orijinal tarif,kuzu gerdan etinin kullanılarak yapılmasını söylüyor.Sanırım yağlı olmasından dolayı...Ama ben  haşlanmış ve güzel pişmiş dana eti ve suyu  vardı.Onu kullandım.Dediğim gibi ,zamanı kısıtlı hanımlara pratiklik çok önemli.
     Gençler ve çocuklar hatta yaşlılar için gayet besleyici bir çorba.Et,et suyu,yumurta,limon lezzetine lezzet katıyor.

DÜĞÜN ÇORBASI

MALZEMELER



  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kase    güzel pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış kuzu ya da dana eti
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • yeteri kadar su ve et suyu
  • tuz.


YAPILIŞI


  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ konur.Eriyince un eklenir.
  • Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  • Üzerine önce 2 bardak et ve et suyu konur hızlıca karıştırarak çorbanın topaklanmaması sağlanır.
  • Kıvamına göre su eklenerek ,kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  • 5-10 dakika kaynadıktan sonra,etler içine atılır,tuzu eklenir.
  • Et suyunda tuz varsa dikkatli eklemek gerekir.
  • Diğer tarafta .bir kasede, limon suyu ve yumurta sarısı çırpılır.
  • Hızlıca çorbaya katılarak karıştırılır.
  • En son süt eklenir,bir taşım kaynatılır.
  • Arzuya göre kırmızı biberli yağ ile servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

14 yorum:

  1. Merhabalar, çorbanızı sevdiğim çorbalarda yapılacaklar listesine aldım. Çok özel ve güzel bir çorba ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç kalmış bir cevap ne olur kusuruma bakmayın.Çok teşekkürler:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın :(

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiğim çorbalardan birisi.Çok faydalı üstelik.Sevgiyle kalın :)

      Sil
  4. Eminim çok leziz olmuştur. Et ve et suyu ile oldukça besleyici ve sağlıklı bir tarif. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. maalesef içindeki parça etlerden dolayı hiç sevmediğim bir çorba bu benim :-(((

    YanıtlaSil
  6. Besleyici bir çorba. Hele de soğuk kış günlerinde mutlaka denemek lazım. :)

    Bana da beklerim. http://aysa-home.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Mutlaka uğrayacağım.Sevgiler.

      Sil
  7. Etsizini tercih ederim, elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et sevmeyenler tavuklu da deneyebilir aslında :)

      Sil
  8. Bizim yöresel tatlarımızdan biri de Düğün Çorbasıdır. Sütlü Buğdaylı Nohutlu yumuşacık harika bir çorbadır:))
    Bir de o kocaman kazanlarda pişer ya tadı bir başka olur...
    Bu da farklı olmuş, Sizin de ellerinize sağlık.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa onu biliyorum.Tokatlı mısınız?Orada bir düğünde yemiştim.Çok güzeldi .

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe