VİŞNELİ SELANİK KEKİ NASIL YAPILIR

Merhaba;
  Benim gibi bir kek severseniz ,işte size değişik  bir kek tarifi.Hazır keklerin tadında.Ama asıl önemlisi ne biliyor musunuz ?Bu kek bayatlamıyor ve durdukça  daha lezzetli oluyor.
   Bir gün kızım okuldan geldi.Arkadaşı kek getirmiş.Çok beğenmiş.İlla ki bizim de yapmamız gerekiyormuş.Gecenin bir yarısı ,telefonla tarifi aldık,gönülsüz bir şekilde keki denedim.Asıl tarif sade bir kek.Ama ben   yazdan koyduğum buzluk vişnelerinden de üzerine sıraladım.Biraz da damla çikolata serptim.
   Sonuç mu ? iyi ki denemişim!!!Siz .farklı  lezzetler de ekleyebilirsiniz.Ahududu,böğürtlen, veya normal çikolata ,ya da tarifin aslı gibi sade yapabilirsiniz.İşte tarifimiz ;


VİŞNELİ SELANİK KEKİ 

MALZEMELER



  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 kase vişne
  • 1/2 çay bardağından  az sıvı yağ( tepsiyi yağlamak ve keki düzeltmek için)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

  • Karıştırma kabına yumurtalar kırılır.Mikserle biraz çırpılır.
  • Üzerine toz şeker eklenir.Şeker eriyip ,krema kıvamına gelince sıvı yağ katılır.
  • En son elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.Damla çikolata eklenir.
  • Kare borcam ,çay bardak yağın yarısı ile yağlanır.Fırın kabı hareket ettirildiğinde yağ bir kenara toplanması gerek.
  • Kek hamuru borcama dökülür.
  • Önce kaşık yardımı ile ,daha sonra kalan sıvıyağ ile elle üzeri düzeltilir.
  • Üzerine vişneler dizilir.
  • 180 derecede ısıtılmış fırına konur.Biraz kabarınca ısı düşürülür.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


17 yorum:

  1. crumble gibi olmuş sanırım o yüzden bayatlamıyor :-)) vişneli yapmak da harika fikir tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam crumble gibi değil.Onun altı daha ıslak oluyor.Ama vişne giren her şeyi ben de çok seviyorum.

      Sil
  2. genelde vişneli kek pek sevmem ama öyle nefis görünüyor ki :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık, ben vişneyi pasta ve keklere çok yakıştırıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Yorumlarınız benim için çok değerli.Sevgiler :)

      Sil
  4. instagramdada görmüştüm bayıldım kızımla :) en kısa zamanda yapmayı dusunuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili lezzet tramvayı ,kızınıza da sevgiler :)

      Sil
  5. Vişnenin bulunduğu ne kötü olabilir ki (:

    YanıtlaSil
  6. kek nasıl da güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ,ayrıca kusura bakmayın geç dönüş yaptığım için :(

      Sil
  7. Nefis gorunuyor ellerinize saglik

    Bloglara sahip cikalim grubunda gordum blogunuzu takibe aldim banada bekliyorum

    http://misevimm.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın çok geç dönüş yapıyorum ama ,tabi ki ziyaret ederim:)

      Sil
  8. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  9. merhaba tarifinizi denedim ama kekten çok kurabiye gibi oldu. öyle mi olması gerekiyordu? hamuru karıştırırken 4 bardak un fazla geldi mikser karıştırmadı yarım bardak yağ daha ekledim bilemedim doğru mu yaptım.malzemelerde eksik yok değil mi yani süt veya yoğurt eklemiyoruz sıvı olarak sadece yumurta ve yağ mı var? geri dönerseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili esranımo ;tarifte eksiklik yok ,biraz katı oluyor ve zor karışıyor.Ama tepsiye yayarken iyice yağlayarak yayıyoruz.Bardak ölçüsü farklı olabilir belki.Biraz daha az unla deneyebilir siniz.Aslında tam kek kıvamı olmuyor.Ama kurabiye gibi de olmuyor.Özelliği bayatlamaması.Ayrıca zaman ayırıp tarifimi denediğinz ve yorum gönderdiğiniz için çok teşekkürler.

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe