GÜVEÇTE GARNİTÜRLÜ TOP KÖFTE NASIL YAPILIR

Merhaba;
  Kışın özellikle akşam yemeği bulmak konusunda biz,hanımlar zorlanıyoruz değil mi? Ispanak ,pırasa,karnabahar ,yazın dolaba konulanlar derken ,kısır döngüye düştüğümüz çok oluyor.Ve hemen çıksın daha önce yapılıp ,dolaba atılan köfteler...Bu tarifi yıllardır yapıyorum.İnanın yazıldığı kadar bile sürmüyor yapılışı. ...Bir de normal köfte yaptığınız zaman ,birazını da küçük toplar halinde yapıp dolaba öyle koyarsanız,bu yemeği yapmak daha kısa zaman alır.
  Ben ,bezelyeyi dolaptan çıkardım.Konserve de kullanabilirsiniz.Havuç ve patates zaten her zaman,evlerimizde var.Konserve domates sosu ve sarımsakla daha lezzetli bir yemek oldu.Bu top köfteleri ;çocukların da çok seveceğine eminim.Buyurun tarifimize ;


GÜVEÇTE GARNİTÜRLÜ TOP KÖFTE



MALZEMELER


  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık galeta unu
  • 1 dilim ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • SOS İÇİN:1 kaşık salça
  • 3 kaşık domates sos
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Sebzeleri kızartmak için sıvı yağ
  • Kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI


  • Öncellikle bezelye konserve değilse; haşlanır,hazır bekletilir.
  • Havuç ve patates soyulup yıkanır ,küp doğranır.
  • Isınmış sıvı yağda havuç ve patatesin hafif renkleri dönünceye kadar  kızartılır.Havlu kağıt üstüne çıkarılır.
  • Köfte için;Kıymanın içine soğan rendesi ıslatılmış ekmek içi , sarımsak ve damak tadınıza göre baharatlar  katılarak ,5 dakika kadar yoğurulur.
  • Küçük toplar yapılır.
  • Sebzeleri kızarttığımız yağda köfteler de hafif kızartılır.
  • Köfteler ve diğer sebzeler karıştırılarak ,güvece veya fırına dayanıklı herhangi bir kaba konur.
  • Sos için;tavaya sıvı yağ ve sarımsak  konur,domates sosu ve salça eklenerek biraz kavrulur.
  • Tuz eklenir ,1 su bardağına yakın su ile biraz pişirilir.
  • Malzemelerin üzerine dökülür.
  • Fırın kağıdı kapatılıp.Malzemeler iyice pişirilir.
  • Sonra fırın kağıdı açılıp .biraz kızartılır.
  • Servise yakın ,kaşar peynir rendesi serpilip,kaşarlar eriyince servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


BENZER TARİFLER








7 yorum:

  1. Peynirli de peynirsiz de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık... Afiyetle tüketin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de öyle.Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler :)

      Sil
  2. ohhh miss olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Elllerine sağlık..

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe