CEVİZ SOSLU EV YAPIMI PAPARDELLE NASIL YAPILIR

Merhaba;
  Makarna sevmeyen var mıdır acaba?Hiçç sanmıyorum:)Hele taze makarna olursa ,hiç kimse hayır diyemez.Bizim yöresel makarnalarımız ,eriştelerimiz çok lezzetli.Ama nedense makarna ,pizza deyince ,ilk akla gelen ülke İtalya.
   Ben de makarnayı ustasından öğrenmek için ,SOFFA MUTFAK okulunda ,makarna kursuna katıldım.Şef EMRAH FANDAKLI 'dan Makarna yapmanın inceliklerini öğrendim.Ve sertifikamı aldım.
    Orada öğrendiğim ceviz soslu papardelle nin tarifini sizinle paylaşacağım.Tabii ,orada,makarna kesme makinası ile kestik.Fakat evde makinanız yoksa ,bıçakla veya hamur ruleti ile 1 cm 'e yakın genişlikte kesebilirsiniz.Ben biraz da spagetti kestim.İkisini birlikte pişirdim.Siz tek bir çeşit makarna keserseniz daha iyi olur.Özellikle sosa bayıldım.istediğiniz tür makarna ile bu sosu kolaylıkla yapabilirsiniz.
    Bu ölçü 2 kişilik .Eşit ölçülerle ,malzemeleri artırabilirsiniz.
    İşte size, şefinden makarna tarifi;

CEVİZ SOSLU PAPARDELLE

MALZEMELER

MAKARNA HAMURU :
  • 1 yumurta
  • 70 gram beyaz un (1 su bardağına yakın)
  • 30 gram semolina unu (migroslarda satılıyor)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
CEVİZ SOS
  • 80 gram çiğ krema
  • 30 gram ceviz
  • 20 gram tereyağ
  • karabiber ,tuz,toz kırmızıbiber



YAPILIŞI

  • Unlar ve tuz  karıştırılır.Ortası havuz gibi açılır.
  • Yumurta kırılır.Zeytinyağı eklenir.
  • Önce çatalla karıştırılır.Daha sonra elle yoğurulur.
  • Yumurtanın büyüklüğüne göre un eklenebilir.
  • Sert bir hamur yapılır.Ortasından kesildiğinde çatlaklar varsa ,biraz daha yoğurulur.
  • Hamur 2 'ye bölünür.Strech filme sarılarak 30_45 dakika dinlendirilir.
  • Hamur ,makarna kesme makinesi ile veya merdane ile uzun ve ince açılır.
  • Hamur kesme ruleti ile 1 lik şeritler halinde kesilir.
  • Kaynayan suya tuz atılıp,2_3 dakika kaynadıktan sonra makarnalar atılır.
  • Hamur taze olduğu için kısa sürede pişecektir.





SOS
  • Tavaya büyük parçalar halinde kesilen cevizler konur.Kavrulur.
  • Tereyağ eklenir.Tuz ,karabiber,toz kırmızıbiber ile karıştırılır.
  • En son krema karıştırılır.2_3 dakika pişirilir.
  • Süzülen makarnalar eklenerek ,karıştırılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


6 yorum:

  1. Oldukça şık bir sunum olmuş... Hemen o makarna kesen makineye sahip olmak istedim bu nefis sunumu görünce..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taze makarnanın tadı nefisti.Onu yeyince ,normal makarnalar çok yavan geliyor :(

      Sil
    2. Taze makarnanın tadı nefisti.Onu yeyince ,normal makarnalar çok yavan geliyor :(

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif bayıldım ellerinize ve emeğinize sağlık sevgiler.
    gulayinmutfagindan@blogspot.com

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe