Merhaba;dostlar.. Bir çok pasta ,cup kek,trileçe ,dondurma ,kurabiye gibi bir sürü yerde kullanılabilen karamel sos tarifi vermek istiyorum.Bir kaç tarif denedikten sonra ,en mantıklısı ve en güzeli bu olduğuna karar verdim. Üstelik bir kavanoza ağzı sıkı olarak koyduğunuz da 2 hafta veya daha fazla dayanıyor.
Dolapta sertleştiği için ,benmari şeklinde eritip öyle kullanırsanız daha kolay olur.
Karamel ismi sizi korkutmasın,gerçekten yapılışı çok kolay.Yalnız şekeri çok yakmamak gerekiyor.Bir de kremasını eklerken şekerin üzerinize sıçramamasına dikkat edin.Bu tariften sonra MUZLU KARAMELLİ BOMBA KEK tarifi vereceğim.Böylece karamel sosu test etme fırsatınız olur.
KARAMEL SOS |
MALZEMELER
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı su
- 5 damla limon suyu
- 80 gram tereyağ
- 100 gram çiğ krema
YAPILIŞI
- Altı kalın ve büyük bir tavaya şeker,su ve limon suyu konur.
- Kısık ateşte hiç kaşıkla karıştırmadan ,tavayı sallayarak şekerin eriyip,karamel rengini alması beklenir.
- sütlü çikolata rengi alan şekere ,tereyağ eklenip,kaşıkla karıştırılır.
- Tereyağ eriyince ,krema eklenir ve hızlıca karıştırılarak ocaktan alınır.
- Bir kavanoza sıcakken konur.
- Soğuyunca kapağı kapatılır,buzdolabında muhafaza edilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
Ellerinize sağlık. Karameli, pasta ve sütlü tatlılara ben de çok yakıştırıyorum.
YanıtlaSilSevgiler......