Selamlar sevgili dostlar...
Kış mevsiminin en sevdiğim lezzetlerinden birisi ,
ıspanak.O da çok bereketli bir sebze.Her şeyini yapabiliyorsunuz.Annem kökleri uzunsa onlardan bulgurlu yemeğini yapar ,yapraklarından da ya
börek ya da kavurma yapardı.Hatta kurban bayramından ev yapımı
kavurma varsa ,onunla daha bir lezzetli olurdu.İmkana göre sucukla da nefis oluyor.
Yalnız ,tek zorluğu yıkaması herhalde.Ama bu emeğe değdiğini düşünüyorum.Çünkü hem lezzetli hem besleyici.Yıkarken ,sirke de bekletmeyi hepimiz biliyoruz.Ben bir de bol tuz atıyorum.O da çamurların dibe çökmesine neden oluyor.Daha kolay arınmasını sağlıyor.
|
YUMURTALI ISPANAK KAVURMASI
MALZEMELER
- 1 kilo ıspanak
- 2 orta boy soğan
- 50 gram kıyma
- 9_10 adet yuvarlak dilimli sucuk (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz,karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- kişi sayısına göre yumurta
YAPILIŞI
- Ispanaklar ayıklanır ,bol su ile bir kaç kez yıkanır.
- Kaynayan su da 4-5 dakika bekletilir.Süzgece alınır.Üzerinden soğuk su geçirilir.
- Fazla suyu hafifçe sıkılır.
- tencereye ,yağlar konur,kızınca küp doğranan soğanlar eklenir ve kavrulur.
- Kıyma ve sucuk eklenir.Salça konur kavrulur.
- Haşlanan ıspanaklar ,tuz,karabiber ve diğer malzemelerle birlikte 10 dakika kavrulur.
- Yumurtalar için ,kaşığın tersi ile yer açılır.Tek tek o yerlere yumurtalar kırılır.
- Tencerenin ağzı kapatılarak yumurtalar pişirilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
|
BENZER TARİFLER
çok severim ama kıymasız olarak...
YanıtlaSilAma kıymalı olmasa ,sucukla da güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler.
SilEllerinize sağlık.. Şifa deposu bir yemek olmuş.. Sevgiler..:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgiler..
YanıtlaSil