KIRMIZI LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR

Merhaba;
   Benim gibi; Sabah ,akşam salata yesem bıkmam diyenler burada mı?Her türlü salatayı çok severim.Ama kışın mevsim salatasını ,kırmızı lahana turşusu ile daha severim.
   En büyük boy 2 ya da 3 adet kırmızı lahanayı alırım.Onların turşusunu yaparım.Biraz uğraştırıyor ama..bir kavanozla ,buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz...Ondan sonra ,salata yaparken kolaylık oluyor.
   İnce doğramak gerekiyor aslında.Ama benim gibi siz de ; rondodan çekebilirsiniz.






   






YAPILIŞI


  • Kırmızı lahanalar ,rondoya sığacak kadar kesilir.
  • Daha sonra ,rondoda çekilerek,büyük bir kaseye alınır.
  • Üzerine 3-4 çorba kaşığı tuz eklenir.
  • Yumuşayıncaya kadar elle ovulur.
  • Kavanoza alınır.Aralara limon tuzu eklenir
  • Üzerini geçinceye kadar sirke ile doldurulur.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

BENZER TARİFLER


6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. En sevdiğim.::)

    YanıtlaSil
  2. Hic eksik etmem evden eline saglik

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık ben de hep yapıyorum...sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sizin mutfak gibi ,organik gerçekten..

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe