ÇİKOLATALI KARAMEL SOSLU TART NASIL YAPILIR

Merhaba;

   Boll çikolatalı ,karamelli, hamurunda bile çikolata parçaları olan bir tart tarifim var.Tabanı kıtır ,kıtır.Üzerinde bol çikolata ganaj,onun üzerinde daha önce tarifini verdiğim karamel sos ,nar taneleri ve kırılmış fındıkla süslenmiş..Boll kalorili bir tart.(Bence hep beraber boş verelim ve yiyelim.Çünkü daha yaza çokk var ;)öyle değil mi ?)

   Yalnız ben karamelle süslerken ,acele ettim.Ganajın iyice donması gerekiyor.Karamel ile süslenmesi o zaman daha güzel olur.Fakat şöyle de bir durum var.Çikolata donmazsa yerken ,hafif yumuşak çikolata tadı almak ,sanki daha bir güzel ...

  Tabii artık tercih size kalmış.Vaktiniz varsa biraz bekletin.Yoksa ,hemen servis edebilirsiniz.
   Bu arada ben tekli tart kalıpları ile yaptım.Siz bütün olarak yapabilirsiniz.


ÇİKOLATALI KARAMELLİ TART

MALZEMELER
  • 150 gram soğuk  tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı soğuk su
  • 1 çay bardağı damla çikolata
ÇİKOLATA GANAJ
  • 1 kutu sıvı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • Karamel sos
  • Kırılmış fındık







YAPILIŞI
  • Öncelikle ganaj için ;sıvı krema bir tencereye alınır.Kaynamaya başlayınca altı kapatılıp,kırılan çikolata eklenir.karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır.
  • Un,mısır unu ve kabartma tozu bir tutam tuz karıştırma kabına alınır.
  • Ortası açılarak ,yumurta ,pudra şekeri,küp yapılmış tereyağ,soğuk su eklenerek hamur yapılır.
  • En son damla çikolata eklenip ,çok az yoğurulur.
  • Hamuru bir naylona sararak dondurucuda 20-30 dakika bekletilir.
  • Hamuru iki strech film arasında merdaneyle açılır.
  • Kalıp büyüklüğünde ,parçalar kesip ,aynı kalıpları yağlayıp,hamuru düzgünce yerleştirilir.
  • Hamurun üzerine çatalla delikler yapılır.
  • Aynı boyda ,fırın kağıtları kesilip,üzerine bakliyat konur.
  • 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  • Pişen tartlara ,kaşık yardımı ile çikolata ganaj doldurulur.
  • Çikolata biraz donduktan sonra,karamel sos ile şekiller yapılır.
  • En son isteğe göre ,nar ve kırılmış fındık  ile süslenir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
KARAMEL SOS İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ.






6 yorum:

  1. Mmmmm harika görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,güzel görüşlerinize sevgiler:)

      Sil
  2. Karamelli tart çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben galiba çikolatadan çok ,karamel seviyorum.O yüzden bu tart hem karamelli,hem çikolatalı oldu ;)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe