NAR REÇELİ NASIL YAPILIR

Merhabalar;
   Sizler için ,sizlere farklı tarifler verebilmek için;değişik lezzetleri deniyorum.Açıkcası ,nar reçelini hiç yememiştim.Hatta duymamıştım bile.Sonradan bir kaç yerde görünce ,mantıklı geldi."neden olmasın"dedim.Sonuçta ;patlıcandan bile reçel yapılıyor,öyle değil mi?Ve tarif arayışına girdim.Genelde bir şey ararken ilk baktığım yer, kendi tarif kitaplarım ,notlarım,tarif defterlerim olur.Daha sonra mutlaka Oktay Usta'nın tariflerine bakarım.Bu tarifi de oradan buldum.
   Yalnız; ben daha ekşi reçelleri severim.Onlar da vişne ve kızılcık reçelleri.Onun için ,nar reçeli bana çok tatlı geldi.Tabii zevkler ve damak tatları herkesin farklı olduğu için;böyle seven de olabilir.
   Bir de su ölçüsü çok fazla ,o suyu çektirmek için ,bayağı kaynatmak gerekiyor.O yüzden ben size su ve şeker  ölçüsünü az vereceğim.


NAR REÇELİ 


MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı ayıklanmış nar
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağ


YAPILIŞI

  • Taze hazırlanan nar suyu,su ve şeker tencereye alınır.
  • Ocağın altı açılarak,kaynatılır.
  • Bu arada üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır.
  • Ayıklanan,1,5 su bardağı nar ve limon suyu tencereye eklenir.
  • Reçel kıvamına gelinceye kadar 30 -45 dakika kaynatılır.
  • Tereyağ eklenir.
  • Ocaktan alınır.
  • Soğuyunca kavanoza konur.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
  • NOT:Reçelin kıvamını anlamak için,bir çay tabağına ,biraz reçel alınır,soğutulur.Soğuyunca reçel kıvamında ise ocağın altı kapatılır.Çünkü ,soğuyunca reçelin kıvamı daha iyi anlaşılır.


  • BENZER TARİFLER




5 yorum:

  1. Elinize sağlık ... bayılırım böyle değişik reçellere... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Selma Hanım .Sevgiler.

      Sil
  2. Nar çok faydalı ayrıca yemesi de keyifli gelir bana, elinize sağlık...
    Ben de beklerim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nar reçelini ben de merak ediyorum. Hiç denememiştim... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. böyle ekşimsi meyvelerden yapılan reçele bayılırım bunu denemedim ama çok güzel olacağını tahmin ediyorum..

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe